asdfafs

asdfafs

Klumme:

Lad ikke de gode ideer ødelægge fokus

Af
Michael Jensen, Hadsten.

Direktør i Colea Consult

klumme En af udfordringerne i forbindelse med implementering af strategi er, at vi alt for ofte tror det handler om en masse tilvalg, og at vi derfor er for lidt opmærksomme på, at strategi dybest set handler om at skære alt det fra, vi skal undlade - og derefter være ekstremt fokuserede på et fåtal af områder og underliggende aktioner.

Hvor ofte oplever vi ikke at komme vældig inspirerede og fokuserede hjem fra et strategiseminar, og når så hverdagens problemer melder sig, mister vi gradvis fokus og overblik til fordel for hverdagens drift.

Det kan vi lige præcis undgå ved i slutningen af strategiseminaret at lave en liste over de ting, vi skal undlade, for at nå alt det, vi gerne vil, og ved derefter at sikre, at vi holder os inden for rammerne af det aftalte.

Det kan være, at den idé, vi dropper, er den bedste, vi nogensinde har fået, men hvis resultatet af at følge den er, at vi mister fokus, eller afviger fra det aftalte, og dermed taber strategien på gulvet, er vi nødt til at droppe den.

Men bolden lander også hos den enkelte leder i hverdagen: Hvis vi virkelig vil opnå og overholde de ting, vi aftalte i strategiprocessen, så er det nødvendigt, at vi afholder os fra at blive afsporet af diverse 'darlings', som vi har tendens til at lade os lokke af i hverdagen.

Er du klar til det, og dermed til at øge organisationens implementeringsevne og sandsynligheden for strategisk succes?

Hold fokus på færre ting og nå mere!

We are the most focused company, that I know of or have read of or have any knowledge of. We say no to great ideas every day. We say no to great ideas in order to keep the amount of things, we focus on, very small in number, so that we can put enormous energy behind the ones, we do choose.

Tim Cooke, CEO i Apple

Publiceret 07 July 2019 04:00