Biogasanlægget Bånlev Biogas er placeret i Trige ved E45 lige øst for Favrskov. Pressefoto

Biogasanlægget Bånlev Biogas er placeret i Trige ved E45 lige øst for Favrskov. Pressefoto

Nature Energy køber biogasanlæg nær Favrskov

Nature Energy har 5. juli overtaget biogasanlægget Bånlev Biogas

erhverv Nature Energy, som er verdens største producent af biogas, fortsætter væksten i Danmark. Med overtagelsen af østjyske Bånlev Biogas har Nature Energy ti anlæg i drift.

Bånlev Biogas modtager årligt ca. 150.000 ton husdyrgødning og organiske restprodukter, som fører til produktion af 8 mio. kubikmeter biogas.

”Vi ser frem til at gøre anlægget til et moderne Nature Energy-anlæg og sætte yderligere skub i produktionen af biogas, som er et vigtigt ben i Danmarks grønne omstilling og afgørende for, at vi som land kan nå vores klimamålsætninger,” siger Ole Hvelplund, der er adm. direktør i Nature Energy, i en pressemeddelelse:

”Bånlev Biogas er placeret ideelt til at modtage husholdningsaffald fra Aarhus og andre store byer i området og lave det om til grøn og CO2-neutral gas,” siger Ole Hvelplund.

Det er planen, at det østjyske biogasanlæg skal udbygges, så det fremover modtager 185.000 tons husdyrgødning og organiske restprodukter.

En række lokale landmænd er anpartshavere i det nystiftede Leverandørselskabet Bånlev Aps, som fremover ejer 10 pct. af Bånlev Biogas, hvor Nature Energy ejer 90 pct.

gs

.

Publiceret 12 July 2019 04:00