Foto: Michael Wulff

Foto: Michael Wulff

Øv gange to:

Indbrudstyv slog til i ferietomme Hadsten

Få gode råd om at sikre din bolig i sommer.

HADSTEN Når døgnrapporten fra Østjyllands Politi læses, er der kun ganske få meldinger om indbrud i Favrskov Kommune denne sommer.

Der er dog onsdag anmeldt to indbrud i Hadsten:

På Ravngårdsvej i Hadsten har en indbrudstyv været i aktion onsdag mellem kl. 6 og kl. 17.

Beboerne i en bolig på Skyttevænget i Hadsten har også været nødt til at anmelde indbrud begået onsdag kl. 5.14.

Sådan sikrer du dig

Det Kriminalpræventive Råd (DKR) sender hvert år gode råd ud til borgerne om at sikre sig i ferietiden, således også i år: 'Sådan gør du og dine naboer tyven arbejdsløs.'

"Årvågne naboer kan mindske den indbrudsbølge, som vi typisk oplever i sommerferiemåneden juli," siger Christina Tang Sørensen, kriminolog i Nabohjælp, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag.

Som det første bør du række ud til dem lige omkring dig – for dine naboer kan faktisk være tyvens værste skræk. Med hjælp fra dine naboer er din bolig aldrig helt alene hjemme, og dine naboer kan løbende parkere en bil eller en cykel i din indkørsel, tømme din postkasse og flytte rundt på dine ting, så dit hus ser beboet ud.

Gode og årvågne naboer er et af de mest effektive redskaber mod tyven. Sammen kan I være hinandens øjne og ører i kvarteret ved at hilse interesseret på nye ansigter og spørge ind til deres ærinde, lyder rådet fra DKR.

"Opmærksomme naboer er noget af det, der stresser indbrudstyven allermest, og aktiv nabohjælp kan forhindre op til hvert 4. indbrud. Derfor er vi glade for, at så mange danskere har meldt sig som nabohjælpere. Og der er brug for endnu flere – måske dig," foreslår Christina Tang Sørensen.

wuf

Publiceret 14 July 2019 05:11