TV og fotos:

Morten klarer underlaget til festivalerne

Familievirksomheden E. Trasborg - med afdeling i Hinnerup - har specialiseret sig i køreplader til de helt store festivaler og byggepladser

Af
Michael Wulff

tekst

foto og video

AARHUS/HINNERUP Vi går henover jernpladerne, når vi skal ind på festivalpladsen - uden at tænke nærmere over det.

Det gør andre.

Hos E. Trasborg A/S med afdeling i Hinnerup rykker de gerne ud med erfarne lastbil- og kranførere, der kan håndtere de 672 kilo tunge jernplader, som var de papirark på et bord.

På de store festivaler i Roskilde, Odense, Skanderborg og Northside i Aarhus bliver der lagt et par tusind køreplader ud hvert sted, så leverandører af de mange tons fødevarer, gear til scenerne og anden tung trafik kan komme uhindret frem.

Snorlige plader

Lokalavisen kiggede indenfor på Northside et par dage efter den sidste guitarsolo havde lydt.

Backstage er et område, som har et fuldstændig jævnt underlag af disse tunge køreplader, lagt snorlige inden festivalen gik i gang. Nu skal pladerne hentes og bringes ud til en ny kunde.

"Morten kan bedst lide det på den måde," siger kørselsleder Jesper Pedersen, der tilfældigt kigger forbi, da vi studerer de flot anlagte plader.

"Det var også Morten, som lagde dem for et par uger siden."

56 tons på vejen

Morten, med efternavnet Andersen, styrer med fast hånd sin fjernkontrol, der såmænd også kan starte det store lastvognstog med kærre.

"Der kan være 45 plader á 672 kilo på. Så vejer vogntoget totalt 56 tons," forklarer han og svinger endnu en plade rundt, banker den lidt ned i jorden for at ryste jord af og lægger den så ovenpå en anden køreplade. Kranen løfter let de to plader på tilsammen halvandet tons.

Firmaet E. Trasborg A/S har specialiseret sig i at levere køreplader, hvor det måtte ønskes.

Startede på en Long John

Hovedkvarteret ligger i Herlev i det storkøbenhavnske område, men på Navervej i Hinnerup, finder vi ligeledes de store køretøjer med Trasborg-navnet, masser af jernplader og nu også containere til udlejning.

E. Trasborg har eksisteret i 70 år - siden stifteren Einar Trasborg i 1949 cyklede rundt i København på en Long John og byttede eller klunsede sig gennem tilværelsen. Genbrug var et ord, der endnu ikke var opfundet, men det var det, som det handlede om.

Højsæson

I dag er det fortsat en familievirksomhed, der har Kurt Trasborg Hansen som administrerende direktør. Han har så sin svoger Jimmy Trasborg som leder af Hinnerup-afdelingen, der i foråret overtog genboen Hinnerup Containerservice.

Nu er det højsæson for festivaler - og dermed travlt for Morten Andersen og hans 59 kolleger i deres mere end 40 køretøjer.

"Vi leverer også til byggepladser og til private, som har et projekt," siger Jesper Pedersen.

Her sker der noget

Kørselslederen er på vej til at køre hjem til skrivebordet på Navervej i Hinnerup.¨

Vi andre tænker ikke så meget over det, når vi ser eller træder ind på kørepladerne. Hvad tænker Jesper Pedersen, når han se de tunge jernplader?

"Jeg ser penge," lyder det med et stort grin.

"Nej, for mig signalerer køreplader, at her sker der noget. Noget bygges op - eller rives ned. Den aktivitet kan jeg godt lide."

Publiceret 15 July 2019 11:45

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus