Christian ved startmærket på Nordkap. 3000 kilometer længere ned ad vejen sejlede han fra Varberg til sommerhuset i Danmark og familien. Privatfoto

Christian ved startmærket på Nordkap. 3000 kilometer længere ned ad vejen sejlede han fra Varberg til sommerhuset i Danmark og familien. Privatfoto

Rejsebrev: Dolbergs idé sendte ham til Nordkap

Christian Dolberg fra Hammel og hans cykel har tilbragt en anderledes sommerferie

HAMMEL Man sidder så dejligt og sveder i en sauna. Det er også i en sauna, at skøre og netop svedige ideer kan opstå. Det fortæller Christian Dolberg fra Hammels hustru Tina, der har sendt os dette rejsebrev om gemalens tur denne sommer:

"Christian sad som så mange andre gange og fik en sludder i saunaen med sin kammerat, som kører lastbil. Og det var her ideen med at få et lift til Nordkap for at cykle fra Nordkap og retur til Danmark opstod.

Træningen gik i gang i marts/april, og der blev trådt en del i pedalerne, dog ændrede planerne om et lift med lastbil sig, til en flybillet fra Oslo til Alta syd for Nordkap.

Hvad skal med på turen

Turen var sat til starte, når sommerferien begyndte i uge 27, hvor Christian havde tre ugers ferie. Om det kunne nås på tre uger vidste han ikke – der var ikke nogen planlagt rute.

Christian planlagde at sove ude i naturen så meget som muligt og skulle jo have al bagage med på cyklen. Så det lille en-mands telt, sovepose, underlag, lappegrej, et sæt ekstra cykeltøj og en lille primus, blev pakket i den hjemmefremstillede alukasse bag på cyklen.

Starten gik lørdag d. 29. juni med kurs mod Frederikshavn – sejlads søndag mod Oslo og fly mandag d. 1. juli til Alta som ligger 280 km syd for Nordkap.

Tirsdag 2. juli nåede han frem til Nordkap, vejret var til den lidt ringere side – let regn og tåge og cirka 7 grader. Så tiden blev også brugt på museum med stedets historie.

Christian har lavet en gruppe på facebook hvor man kan følge ham og han har dagligt delt ud at sine oplevelser af steder og naturen omkring ham. Alt fra store tunneller, øde landskaber, steder han har spist sig til energi til turen (den finske menu var vist en oplevelse), til en mine-rundvisning i Kiruna og broer undervejs."

wuf

Publiceret 16 July 2019 07:00