Klumme:

Ledelse, begejstring og handlekraft

Af
Michael Jensen, Hadsten

Direktør i Colea Consult

Klumme Frank Bettger var i 1907 en ung lovende professionel baseballspiller i Pennsylvania USA.

Ung og ærgerrig måtte han imidlertid lide den tort at blive fyret fra sit hold.

Frustreret over fyringen henvender han sig til sin træner for at få at vide hvorfor. Svaret er, at han var doven og, at hans mangel på begejstring var begyndt at brede sig til resten af holdet.

Efter denne hændelse begyndte Frank at spille i en mindre klub i nærheden, hvor hans hyre var fem gange lavere end tidligere. Han træffer imidlertid en beslutning om, at han aldrig mere vil beskyldes for at være doven og uden begejstring.

Derfor begynder han til træningen at lade som om, han er begejstret - og kan konstatere, at hans “laden som om” hurtigt forvandles til en ægte følelse af begejstring.

Denne nyvundne begejstring breder sig til hele holdet og medfører for Frank selv, at han ret hurtigt hyres af en ny klub, der betaler ham bedre.

Hvad kan vi lære af denne lille historie?

Jeg tror, at en af de ting, vi kan lære, er, at begejstring er mindst lige så vigtigt som faglige evner og, at begejstring er grundlaget for egentlig handlekraft.

Og eftersom ledere er rollemodeller om noget, er det helt afgørende, at vi selv udstråler den begejstring, vi gerne ser hos vores medarbejdere.

Derfor: Øv dig i at udstråle begejstring i både din kropsholdning, din mimik og i din stemmeføring og du vil opleve, at det vil styrke dit lederskab og din indflydelse på andre mennesker med flere hundrede procent!

Publiceret 16 July 2019 04:00