Britta og John Kristensen har haft have og hus på Granholt siden 2005. I dag er den 65-årige John efterlønner - og formand for havekolonien. Foto: Michael Wulff

Britta og John Kristensen har haft have og hus på Granholt siden 2005. I dag er den 65-årige John efterlønner - og formand for havekolonien. Foto: Michael Wulff

Fotos: Livet i kolonihaven - 1

I denne lille sommerserie kan du komme en tur med ud til den lille kolonihave Granholt ved Hadsten

Af
Michael Wulff

HADSTEN Den er ikke kendt af mange - heller ikke af denne artikels forfatter, før jeg forleden trillede langsomt ud af den grusede og støvede Vesterskovvej nær Hadsten.

Kolonihaven Granholt ligger diskret bag en velplejet hæk, som jeg passerer og parkerer ved fælleshuset midt i kolonien.

Her er helt stille.

"Goddaw og velkommen," lyder det fra John Kristensen, der har været formand i kolonihaven siden 2014 - ni år efter, han og hustruen Britta købte andelsbeviset til grund nummer 102.

Her går vi hen og finder huset på de 40 kvadratmeter.

"Ja, da vi kom herud i 2005, var der bare ukrudt på grunden. Nu ser det sådan ud," siger John og inviterer ind gennem den åbne havelåge.

"Vil vi gerne være i fred, så lukker man bare havelågen. Det respekteres," siger Britta.

Havekolonien er skabt på jordene fra gården Granholt, hvor gårdejer Anton Andersen tilbage i 1984 overvejede at gå på pension. Samtidig var der et ønske om små nyttehaver fra borgerne i Hadsten.

"Det endte med små andelshaver på 400 kvm. stykket. Dem kan du købe andelsbevis til for 25.000 kroner og så er der fælles udgifter på 8,75 kr om dagen per have," siger John Kristensen og ser stolt ud.

"Det er da billigt. Men så får du også passet fællesarealerne, mulighed for at bruge fælleshuset uden ekstra beregning og har frit vand."

Du kan læse tre afsnit mere i serien 'Livet i kolonihaven' de næste par dage.

Publiceret 20 July 2019 11:00