Valdemar Astrup-Jensen (nr 1) og Martin Nielsen (nr. 2) på de øverste podiepladser ved NM i bueskydning i Aalborg. Pressefoto

Valdemar Astrup-Jensen (nr 1) og Martin Nielsen (nr. 2) på de øverste podiepladser ved NM i bueskydning i Aalborg. Pressefoto

Hammel-drenge til tops ved NM i bueskydning

Valdemar Astrup-Jensen og Martin Nielsen fordelte sølv og guld i et direkte lokalopgør

sport Valdemar Astrup-Jensen og Martin Nielsen, der vandt titlen som 'Årets Guldvinder' i Favrskov under Guldfesten i Favrskov, har netop deltaget i de nordiske mesterskaber i bueskydning i Aalborg, hvor cirka 300 bueskytter kæmpede bravt under svære vejrforhold med blæst og regn.

Begge fyre formåede vejret til trods, at holde hovedet koldt, og kæmpede sig hele vejen til guldfinalen. Her blev det til et direkte lokalopgør, som efter en spændende match endte med en sejr til Valdemar Astrup Jensen.

Vandt DM som 10-årig

Valdemar er i dag 17 år. Han begyndte på sporten som 7-årig, og vand som 10-årig sit første DM-stævne. For et par år siden rundede medaljeantallet 50, og siden er flere kommet til. Ud over danske medaljer har Valdemar Jensen hentet medaljer i både Tyskland, Finland og Sverige.

For seks år siden begyndte hans kammerat Martin Nielsen også at skyde med bue, og han har ligeledes hjemtaget medaljer. Også sammen har de succes, og har skudt sig til flere medaljer i holdkonkurrencer.

Senest har de sammen med holdkammeraten Oliver Christiansen netop vundet guld i holdskydning ved Ungdoms-DM.

jesl

Publiceret 23 July 2019 10:18