20-årige Astrid Norup Grunnet Sørensen fra Ulstrup og 25-årige Emma Hovmøller Buhrkal fra Aarhus nød at tage sig af andre.

20-årige Astrid Norup Grunnet Sørensen fra Ulstrup og 25-årige Emma Hovmøller Buhrkal fra Aarhus nød at tage sig af andre.

Ung frivillig i Ulstrup:Bølgelejren er nogle af de bedste uger i mit liv

Ungdommens Røde Kors lavede igen lejr for børn og unge på Gudenådalens Efterskoles arealer

frivillig I uge 30 emmede det af sol, latter og glæde fra Gudenådalens Efterskoles arealer. Den årlige Bølgelejr løb nemlig over stablen.

En lejr, som er skabt af Ungdommens Røde Kors til glæde for udvalgte børn og unge, som ellers ikke ville have haft mulighed for en sommerferie, der er værd at fortælle vennerne om til skolestart.

Bag lejren står 40 hjælpere. To af dem er 20-årige Astrid Norup Grunnet Sørensen fra Ulstrup og 25-årige Emma Hovmøller Buhrkal fra Aarhus, som begge er med for andet år i træk.

Dagens program løber fra klokken 07.00 til 01.00, men på trods af trætheden er der kun glæde og engagement at spore i deres stemmer. Bølgelejren, hjælperne og børnene har gjort indtryk.

Får lov at være legebarn

For begge er frivillighed ikke noget nyt. Astrid har været frivillig besøgsven og lektiehjælper ved Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro, og Emma har bl.a. engageret sig i Red Barnets Ungdom i Aarhus.

Dog skiller Bølgelejren sig ud, fortæller Astrid:

"Det er simpelthen sådan en fed uge. Børnene elsker det. Det er ni dage, hvor man bare giver sig 110 procent. Og det er jo også sjovt for os frivillige. Vi får lov til at lege og finde på alle mulige skøre ting. Vi hygger os virkelig med børnene og hinanden. Når jeg kommer hjem, er jeg fyldt med energi, selvom jeg er træt. Den energi kan jeg leve på i flere måneder," fortæller hun i en pressemeddelelse fra Røde Kors Thorsø-Ulstrup.

Årets aktiviteter kredser rundt om teamet 'jungle', og derfor har børnene blandt andet optrådt til det store jungleshow.

Ugen har desuden stået på en varm tur i Djurs Sommerland, filmaften og fodboldkampe.

Knytter sig hurtigt

Hver hjælper har både ansvaret for enkelte aktiviteter, en såkaldt puttegruppe samt en spisegruppe. Derved knytter man som frivillig sig hurtigt til børnene.

Og især én oplevelse skiller sig ud, fortæller Emma:

"Hver dag til frokost får børnene post, som vi har skrevet til hinanden. Sidste år fik jeg et brev fra en pige, jeg havde fået et virkelig godt bånd til. Da jeg åbnede det, begyndte jeg simpelthen at græde, så jeg måtte gå ud. Man får det helt særligt med de unger - og det er jo fantastisk, at det kan ske på kun en uge. Det giver en lykkefølelse," fortæller hun i pressemeddelelsen.

Bølgelejren forever

Hos de frivillige sætter lejren sine tydelige spor, selvom det er mange arbejdstimer. Faktisk rammer de et helt unikt syndrom, når ugen slutter, fortæller Emma:

"Vi kommer ind under huden på vores medmennesker på en ekstraordinær måde. Du skal samarbejde og konflikthåndtere konstant. I starten af ferielejr-ugen snakkede vi om den uundgåelige 'lejr-blues', som vi kalder det. Det er den stemning vi rammes af, når vi kommer hjem i vante omgivelser. Så bliver man helt trist og tom, fordi ugen har været så god. Jeg kan sige sort på hvidt, at de her uger, det er nogle af de bedste i mit liv.".

Heller ikke Astrid er i tvivl om, hvor hun skal søge om at blive frivillig hjælper næste år:

"Jeg bliver på Bølgelejren for evigt, tror jeg. Det er bare blevet en del af min sommerferie. Jeg føler, det er en tradition, selvom det kun er andet år, jeg er her. Det er altså bare noget helt særligt."

Bliv frivillig

For Emma og Astrid er frivilligheden blevet en naturlig del af deres liv, selvom de til daglig har arbejde og fritidsinteresser, der også skal passes.

Derfor har de følgende råd til andre unge, der overvejer at blive frivillige:

1) Spring ud i det! Det er ufarligt, og der er næsten kun fordele ved det.

2) Det er helt op til dig selv, hvor meget du vil engagere dig. Gør op med dig selv, hvor mange timer du vil give.

3) Der er tonsvis af muligheder for at blive frivillig. Beslut dig for, hvad der interesserer dig og gå efter det.

Hos Røde Kors Thorsø-Ulstrup er der altid plads til flere unge frivillige. For eksempel kan man blive besøgsven én gang om ugen eller samle ind tre timer om året til Landsindsamlingen i oktober.

Ungdommens Røde Kors har også flere muligheder for fællesskab i frivillighedens tegn, blandt andet som lektiehjælper.

jesl

FAKTA

Røde Kors Thorsø-Ulstrup

  • Har eksisteret siden 1970
  • Har indtil februar 2018 heddet Røde Kors Hvorslev
  • Er cirka 150 frivillige og 140 medlemmer
  • Arbejder med aktiviteter som Nørklerne, Besøgstjenesten, Vågetjenesten, butikker samt venskabscaféer for indvandrere.
  • Er på Facebook under navnet roedekorsthorsoeulstrup

Publiceret 06 August 2019 07:00