Lilleåmarkedets største mudderpøle tiltalte Asger Schmidt på 3 år. Foto: Kian Johansen

Lilleåmarkedets største mudderpøle tiltalte Asger Schmidt på 3 år. Foto: Kian Johansen

Lilleåmarkedet:

Børnenes og gummistøvlernes paradis

Våd og mudret Lilleåmarked gav træflis og gummistøvler. Festerne i teltene var til gengæld knastørre succeser.

Af
Kian Johansen

Lilleåmarkedet Over 100 millimeter regn forrige tirsdag og en del millimeter under selve Lilleåmarkedet gav en mudret version af Hadstens største byfest den anden uge i august.

Stemningen under Lilleåmarkedet udendørs steg en tak, hver gang bygerne stilnede af og inde i teltene påvirkede regnen ikke festen synderligt.

Lørdag havde Thomas Bach og flere Lions-folk travlt med at køre træflis på, for at dæmpe det værste vand og mudder.

På den sydlige side var kræmmermarkedet fint besøgt, selvom de fleste måtte springe hen til de tørre pletter i kræmmergaderne.

40 par støvler solgt

Mikael Sørensen fra Hadsten har været kræmmer på Lilleåmarkedet i godt 15 år og han måtte hente flere kasser med gummistøvler på lageret.

Han fik solgt langt over 40 par gummistøvler alene i løbet af lørdagen.

"Sidste år solgte jeg ikke en eneste, grinede han, selvom der ikke er blevet solgt så meget andet på grund af det smattede føre.

"Det tager vi med, stemningen er her jo altid."

Gratis mudderhop

Festhumør var der også for gummistøvle-klædte 3-årige Asger Schmidt der tog masser af hoppeture i mudderet. Gratis underholdning.

"Jeg har taget ungerne med til Lilleåmarkedet. De skulle opleve stemningen. Den syntes jeg faktisk er ligeså god som for 20 år siden," fortalte Lasse Schmidt der bor i Hammel, men kommer fra Hadsten.

I løbet af lørdagen kom der en del børnefamilier og barnevogne på pladsen og her var det især forlystelserne i Mie's Tivoli der trak, men også de blå blink fra både Hadsten Brandvæsen og politibetjent Jan Bach, der fik sig en snak med en del voksne og børn.

Tovtrækkeriet over Lilleåen mellem Lions, Rotary, og brandfolkene, samt ponyridningen blev aflyst på grund af regnvejret og det smattede føre, men ellers blev de fleste aktiviteter afholdt planmæssigt.

Damefrokost med stil

105 damer deltog i damefrokosten lørdag, ny rekord.

Og de hyggede sig tydeligvis i den aflukkede del af Løveteltet. Deres snak kunne høres helt ud på Tivolipladsen.

"Vi får lov til at slå os lidt mere løs, når mændene ikke er med, ellers er vi jo altid afsted som par. Vi møder mange fra Hadsten som vi ellers ikke får talt så meget med i løbet af året, det er et godt sted at mødes. Her har vi bedre tid til at tale sammen og hygge os. Det er ikke altid så nemt, når du lige støder ind i hinanden i Fakta," fortæller både 24-årige Mathilde Sigaard, og 33-årige Mikala Bandholtz-Madsen.

De er med som 'rookies', griner de højt.

Man er åbenbart ikke helt udlært i damefrokostens dyder, før man har været med mere end tre gange.

Helle Bandholtz-Madsen, Hanne Ørholst og Lene Brandes og mange flere har været med siden starten.

"Vi nyder samværet og at kunne hygge os, flere af os står i butikkerne i Søndergade, så her mødes vi på en anden måde," siger Hanne Ørholst.

Publiceret 10 August 2019 22:35