Livsvalg:

Tina Kock er frisk på at flytte ind i den tidligere station i Hammel - igen

Familien Kock har snart stationsbygningen i Hammel som omdrejningspunkt i deres liv - igen.

Af
Kian Johansen

Hammel Tina Kock er frisør og manden Kristian Kock Pedersen, begge fra Voldby er handicaphjælper.

Titter du titler, så tyder det ikke på, at parret blandt andet ejer den tidligere stationsbygning i Hammel, hvor der er erhvervslejemål i stueetagen og lejligheder på førstesalen og at Kristian Kock Pedersen netop har istandsat det gamle hvilehjem i Sahl ved Bjerringbro.

Tina Kock og ægtemanden Kristian Kock Pedersen har ejet den den gamle stationsbygning i Hammel et års tid. Her boede de i øvrigt også selv, da de flyttede sammen som kærester. Foto: Kian Johansen

Tina Kock og ægtemanden Kristian Kock Pedersen har ejet den den gamle stationsbygning i Hammel et års tid. Her boede de i øvrigt også selv, da de flyttede sammen som kærester. Foto: Kian Johansen

Ikke desto mindre er det drømmen om at vedligeholde og istandsætte ejendomme, som den tidligere byggeleder ved Jytas og Fajstrup Tømrer og Snedker nu udlever med den fire børn store familie og konen Tina Kock.

Handicaphjælper og husherre i egne huse

Som handicaphjælper har Kristian Kock Pedersen lange vagter flere gange om måneden, men resten af dagene kan bruges med ungerne og med hans renoveringsprojekter.

Faktisk så drømmer parret også om at flytte til Tinas hjemby Hammel. Derfor er den store villa i Voldby sat til salg.

Her har den 36-årige frisør, der blev udlært i Hairtrends for mere end ti år siden, drevet frisørforretning i i to-tre år og i maj ansatte hun en assistent, da der blev for meget at lave.

"Vi har sat huset til salg i Voldby og jeg gerne vil flytte til Hammel igen, så tænkte vi det var oplagt at rykke salonen ind i vores ejendom, så derfor er vi ved at gøre en del af stationen i stand," fortæller Tina Kock, der til september regner med at åbne 'Din frisør Tina Kock' i den del af stationsbygningen der tidligere var posthus.

95 kvadratmeter frisørsalon bliver det til i de lokaler, hvor der tidligere var posthus i den gamle stationsbygning i Hammel. Foto: Kian Johansen

95 kvadratmeter frisørsalon bliver det til i de lokaler, hvor der tidligere var posthus i den gamle stationsbygning i Hammel. Foto: Kian Johansen

Hjem - igen

Og det bliver ligesom at komme hjem.

For da parret mødtes og blev kærester, for efterhånden en del år siden, så flyttede de sammen i en lejlighed i Hammel.

Den lejlighed var en af de tre lejligheder, som de nu lejer ud på førstesalen af den gamle stationsbygning.

Bygningen købte de sidste år, og bortset fra den midterste lejlighed, så er stationsbygningen efterhånden gennemrenoveret med den nye frisørsalon som den næstsidste pind i planen.

Mere plads og privatliv

95 kvadratmeter med venteområde og plads til to frisører bliver det til.

"Det er hyggeligt at have salon i sit eget hus, men Mona og jeg har næsten ikke plads til at klippe kunderne på samme tid, desuden følte jeg ikke at jeg havde et privatliv, når Mona klippede en kunde og jeg havde fri, det får jeg nu," siger Tina Kock.

Hun tilføjer: "Jeg drømmer også om at ansætte en frisør mere, så jeg selv kan arbejde maksimalt 30 timer om ugen, så jeg igen får mere tid med mine fire børn."

I salonen vil hun køre som hidtil, med klipning efter aftale, og så vil et skilt udenfor vise, om hun har ledige tider. Og så bruger hun meget tid på at køre ud og klippe kunderne i eget hjem.

Publiceret 12 August 2019 10:00