Lilleåmarkedets frivillige måtte lægge flis på, for at dæmpe vandet og mudderet, især på kræmmerpladsen. Foto: Kian Johansen

Lilleåmarkedets frivillige måtte lægge flis på, for at dæmpe vandet og mudderet, især på kræmmerpladsen. Foto: Kian Johansen

Lilleåmarkedet:

Teltfester trak - vandet dæmpede markedet

Lions-folkene kæmpede en kamp mod vandmasserne under Lilleåmarkedet. Alligevel stille optimisme

Af
Kian Johansen

Hadsten Dette års Lilleåmarked må siges at være noget nær det vådeste i mands minde.

100 millimeter vand ugen før på et enkelt døgn lagde bunden på den fugtige eng, mens heftige regnbyger skyllede ned i løbet af Lilleåmarkedets tre første dage.

Vandstanden i Lilleåen steg med godt en halv meter under Lilleåmarkedet. På et tidspunkt stod vandet op fra brøndene.

Alle de frivillige fra Lions Club Hadsten knoklede for at inddæmme vandet og holde så meget som muligt mudderfrit, fortæller formand for dette års Lilleåmarked, Henning Bertelsen.

"Vi kunne ikke få fat i mere flis, så vi har gjort hvad vi kunne. Jeg har kun ros tilovers for folkene fra Lions. De er virkelig fantastiske og fleksible," fortæller han.

Der er kørt flis på, trukket biler fri og Lions-folkene har forsøgt at mildne vandets indtrængen og alle de gener det har medført under Lilleåmarkedet.

Kun to arrangementer måtte aflyses.

"Vi måtte aflyse Slaget om Lilleåen og ponyridningen. Tovtrækkerne kunne ikke finde fodfæste og vi ville ikke sende dem ned i en Lilleå fyldt med vand," fortæller Henning Bertelsen.

Kræmmere kommer igen

Selvom markedet var en våd og mudret oplevelse for kræmmermarkedet på sydsiden, så er der alligevel lidt optimisme at spore.

"Over halvdelen af kræmmerne har allerede meldt sig til næste år. De vidste godt, at vejret ændrede forholdene markant. Flere af kræmmerne mente, at det ikke kunne blive så galt to år i træk."

Festerne trak

"Generelt så var festerne i teltene velbesøgt. Der var 550 spisende fredag aften og rekord til banko med 270 til åbningen torsdag. Og rekord med 105 til damefrokosten lørdag eftermiddag," forklarer Henning Bertelsen, der selv har våde minder fra bankoen om torsdagen, hvor man måtte uddele præmier med fødderne i sjaskende vand.

Og så dukkede der 25 herrer op til Herrefrokosten, en af de nye tiltag.

"De hyggede sig og nu har vi 25 ambassadører til næste år. Vi ved godt det tager tid at få en ny tradition op at stå."

Henning Bertelsen spår ikke det store overskud efter årets Lilleåmarked, men tror omvendt heller ikke på, at det bliver det mindste, som man har oplevet igennem de 42 år markedet har eksisteret.

"Vi kommer helt sikkert igen til næste år. I år var der en del udfordringer på vejen. Det kunne vi jo så kun tage med et smil," siger han.

Publiceret 13 August 2019 08:45