Familien Rugholm Simonsen samler ind i Hammel til forskning i sklerose 8. september.

Familien Rugholm Simonsen samler ind i Hammel til forskning i sklerose 8. september.

Familien Rugholm Simonsen går sammen mod sclerose

Du skal ikke udsætte ting, siger skleroseramte Mads Rugholm Simonsen fra Hammel

Hammel "At få stillet diagnosen sklerose har lært mig, at man ikke skal udsætte ting, for du ved ikke, hvordan din sygdom ser ud om et halvt år eller om ti år”, siger Mads Rugholm Simonsen fra Hammel, som har Sklerose.

Mads er gift, far til fire, har lige bygget hus om, er spejderleder og selvstændig erhvervsdrivende.

“Jeg ville gerne have vidst at sklerose har flere ansigter og ikke altid sender en direkte i kørestol. Mit første angreb havde jeg for godt 11 år siden, men kom ikke til lægen den gang. Nu er det godt 3 år siden, at jeg blev diagnosticeret. Jeg er ikke hårdt ramt af sygdommen og jeg tænker ikke længere på det hver dag, men jeg tager en pille hver dag. Ingen læger kan fortælle mig, hvordan jeg ville have det, hvis jeg ikke tog den.”

16.000 med sygdommen

Sklerose er en uhelbredelig sygdom. I Danmark lever over 16.000 mennesker med diagnosen Multipel Sklerose. ( Du kan læse mere inde på Skleroseforeningen).

For at skaffe penge til forskning i forebyggelse, arvelighed og behandling af sygdommen afholdes en landsdækkende indsamling søndag den 8. september.

Her deltager familien Rugholm Simonsen ved at tage to indsamlingsruter i Hammel.

Mangler indsamlere

Jane Lundby Thorvaldsen er koordinator på tredje år for sklerose-indsamlingen i Hammel.

”Det er dejligt, at der hvert år er 5- 6 familier, som deltager i indsamlingen. De nuværende indsamlere er alle i kontakt med sygdommen enten som pårørende eller patienter. Min kæreste, har sklerose og har også en indsamlingsrute. Vi har over 30 ruter i Hammel-området, men vi dækker kun seks -syv ruter, så det kunne være skønt, om lidt flere personer havde tid og mulighed for at hjælpe med indsamlingen”, siger Jane.

Man kan melde sig som indsamler på sammenmodsclerose.dk

Publiceret 16 August 2019 10:15