Irene Søgaard får hjælp af skoleelever med at udstille sine værker. Pressefoto

Irene Søgaard får hjælp af skoleelever med at udstille sine værker. Pressefoto

Elever hjælper lokale kunstnere

Kunst Når kunstner Irene Søgaard i år deltager i 'Åbne Atelierdøre Silkeborg' så får hun hjælp til dette af skoleelever.

"21. og 22. august kommer 18 friske elever fra Gudenådalens Efterskole på deres ”ryste sammen-tur" til Hvorslevgaard. Ud over de tænder bål, laver mad og overnatte i telte hjælper de mig med at gøre klar til Åbne Atelierdøre 25. og 26. August," skriver Irene Søgaard i en pressemeddelelse.

Der er tradition for at kunstnere fra Favrskov kommune deltager i Åbne Atelierdøre. I år er det 12. gang Keramiker Irene Søgaard ”Hvorslevgaard” Ulstrup er med.

Irene deltager også i fællesudstillingen på Jysk Musikteater og ved Montmartre på skoletorvet i Silkeborg fredag d. 23. aug. kl. 13- 16.30

Irene Søgaard, laver rakukeramik og stentøj. Har keramikværksted og permanent udstilling på ”Hvorslevgaard” Inspiration hentes bl.a. i naturen ved Hvorslevgaard skov, Busbjerg bakker, vikingetiden, eventyr, musik og mennesker i bevægelse.

Der arbejdes med kollager hvor lærred, keramik og grene indgår, desuden eksperimenteres der med glasaffald og oxyder til dekorering på smykker og fade.

På Hvorslevgaards marker har Mosegaards museum udgravet en gammel brønd i vis omgivelser der er fundet guldsmykker – skatten var på Nationalmuseets top 10 liste over de bedste danefæ-fund i 2017.

Der vil i weekenden være en lille udstilling med billeder o.a. fra udgravningen.

Publiceret 18 August 2019 05:00