Klumme:

Styrk dit team med high five

Af
Af Michael Jensen, Hadsten.

Direktør i Colea Consult

Klumme High five blev så vidt vides første gang benyttet mellem to baseballspillere fra Los Angeles Dodgers i 1977 ved lidt af en tilfældighed: Glen Burke hævede i en pause i spillet hånden for at hilse på nogle venner. I samme øjeblik kommer Dusty Baker forbi, og han klapper den hævede hånd og hans kommentar efterfølgende var: ”Hans hånd blev hævet lige i det, jeg gik forbi, og det virkede bare som det mest naturlige at gøre.”

Siden hen er en denne gestus blevet symbol på holdånd og kampgejst - noget vi gør for at knytte fælles bånd og højne den fælles motivation—til andre tider for at hylde en fælles sejr.

“You’ll never reach second base if you keep one foot on first base.”

Vernon Law

High five var på et tidspunkt genstand for egentlige undersøgelser, og det viste sig, at det hold i den amerikanske basketballiga, der gav flest high five også var det hold, der vandt turneringen.

Jeg ved ikke om high five i alle tilfælde, er nok til sejr, men jeg har selv på et tidspunkt i en virksomhed, hvor jeg var ansat været med til at indføre high five som fast ankomst og afgangssignal, og her var det klart med til at styrke sammenholdet og den fælles motivation.

Nu er der naturligvis et stykke fra amerikansk til dansk (organisations)kultur, men jeg kunne da her, lige på den anden side af de flestes sommerferie ,udfordre jer til at lege lidt med ideen og indføre enten high five eller et andet ritual - det er alt afgørende, at det er rodfæstet i noget kropsligt.

Et ritual, der kan bidrage til at øge kampgejsten, energien og entusiasmen—det er nogle gange utrolig lidt, der skal til for at etablere de 10 til 20 procent mere energi og vedholdenhed, som gør, at vi vinder over vores konkurrenter.

Hjerneforskningen bakker op om virkningen af dette, da den kan påvise, at kroppen frigiver dopamin, som er direkte anledníng til lystfølelse og forøgelse af energiniveauet, så det er indiskutabelt at det virker—spørgsmålet er om vi tør bruge dette middel!?

Så styrk jeres holdånd og kampgejst via high five eller lignende og I vil nå nye højder som team!

Publiceret 19 August 2019 08:13