Favrskov Kommune og Kollerup Gods vil sammen udvikle Kollerup Enge ved Hadsten til et vådområde. Dronefoto: Michael Wulff

Favrskov Kommune og Kollerup Gods vil sammen udvikle Kollerup Enge ved Hadsten til et vådområde. Dronefoto: Michael Wulff

Kollerup Enge skal udvikle til et vådområde

Kommune og Kollerup Gods vil udvikle Kollerup Enge ved Hadsten til et vådområde

Natur Favrskov Kommune og Kollerup Gods har aftalt at udvikle Kollerup Enge ved Hadsten til et vådområde. Med statslig støtte sikres et bedre vandmiljø, rigere dyreliv og rekreative forbindelser, samtidig med at oversvømmelser i Hadsten begrænses.

Kollerup Enge skal som vådområde fjerne kvælstof fra Randers Fjord. Samtidig reduceres risikoen for oversvømmelser i Hadsten. Endelig giver projektet et nyt grønt område helt tæt på byen. Aftalen glæder Anders G. Christensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune.

"Vi glæder os over det konstruktive samarbejde med Kollerup Gods. Vi forbedrer vandmiljøet lokalt og helt ud i Randers fjord. Og så vil de handlende og borgere i Hadsten sætte pris på, at vådområdet også reducerer risikoen for oversvømmelser af Hadsten midtby.

Også på Kollerup Gods er der begejstring:

"Vi har igennem alle årene på Kollerup Gods været optaget af at fremme biodiversitet. Vi glæder os til sammen med Favrskov Kommune at gøre noget godt for Hadsten, miljøet og naturen," siger ejerne af Kollerup Gods, Pia Selchau-Mark og Niels Christian Selchau-Mark.

Publiceret 24 August 2019 06:00