28. august åbner Røde Kors sin nye onsdagscafé i Ulstrup Fælleshus. Arkivfoto: Michael Wulff

28. august åbner Røde Kors sin nye onsdagscafé i Ulstrup Fælleshus. Arkivfoto: Michael Wulff

Ny onsdagscafé i Ulstrup

Røde Kors åbner ny cafe i fælleshus

Fritid 28. august åbner Røde Kors sin nye onsdagscafé i Ulstrup Fælleshus på Solsortevej. Caféen er åben hver anden uge, og der er kaffe og te på kanden til dem, som kigger ind til nogle timer i hyggeligt samvær.

Annegrete Biller er en af initiativtagerne til den nye café. Hun var med i arbejdsgruppen i projektet 'Sammen mod Ensomhed', hvor idéen til caféen opstod i et samarbejde mellem Favrskov Kommune, Røde Kors, Ældre Sagen og andre frivillige aktører.

"Vi mente i gruppen, at der måske var et behov for en café i Ulstrup, hvor man bare kan komme og mødes. Vi kan se, at der er velbesøgte caféer i nogle af kommunens andre byer, og det vil vi også gerne prøve at løbe i gang her i byen. Man skal bare møde op, og så er vi sikre på, at det nok skal blive hyggeligt," siger Annegrete Biller.

Hun er ansvarlig for nørklerne i Røde Kors Thorsø-Ulstrup og kommer derfor fast i fælleshuset. Her er der god plads til at afholde caféen, og når vejret er godt, er der også en overdækket terrasse til rådighed.

"Det er så dejligt, at vi kan bruge fælleshuset her i Ulstrup som et samlingspunkt, og vi håber, at folk vil komme og være med. Det er gratis at deltage - man dukker bare op. Vi vil gøre vores bedste for, at det bliver hyggeligt og hjælpe med at få snakken til at gå. Når jeg er her sammen med nørklergruppen, så er der liv og glade dage, og jeg håber, det samme bliver tilfældet med caféen," siger Annegrete Biller.

Kaffe, kort og strikke

Hun forestiller sig, at nogle af deltagerne gerne vil spille kort eller strikke, og hun overvejer også, om man kunne invitere for eksempel kommunens naturvejleder til at kigge forbi og fortælle om naturen. Derudover har hun en aftale med en borger fra lokalområdet, der gerne vil komme og fortælle, hvordan man laver kryddersnaps af urter fra naturen omkring Ulstrup.

Caféen er åben onsdage i ulige uger fra kl. 14.30 til 17. Adressen er Solsortevej 68.

Kapp

Publiceret 24 August 2019 04:00