Her i det store atrium skal der være liv og mulighed for at de forskellige faggrupper der bor i Sundhedshuset kan udveksle viden, både med hinanden og alle dem, der kommer her. Foto: Kian Johansen

Her i det store atrium skal der være liv og mulighed for at de forskellige faggrupper der bor i Sundhedshuset kan udveksle viden, både med hinanden og alle dem, der kommer her. Foto: Kian Johansen

Ren nødvendighed gav ideen til Sundhedshuset i Hadsten

Efter flere års indsats er Hadsten Centret nu forandret til Sundhedshuset. Det har ikke været helt nemt

Af
Kian Johansen

Hadsten På papiret ser det simpelt ud. Omdan et kæmpe butikscenter til et sundhedshus.

Men nemt har det ikke været for apoteker Lars Persson og alle dem der har samarbejdet om at omdanne alle de tidligere butikslejemål til at huse sundhedsrelaterede lejemål.

"Det er et dybfølt ønske om at skabe mere aktivitet i midtbyen," siger apoteker, direktør og medejer af Sundhedshuset Hadsten, Lars Persson.

Da det tidligere Meny-supermarked lukkede i 2016 og butik efter butik rykkede ud af det tidligere så besøgte center, stod det klart for apotekeren, at han havde kniven for struben. Langsomt ville hans egen forretning miste kunder, forudså han.

"Det var ren og skær nødvendighed, at der skete noget, og så opstod ideen om at samle så mange sundhedsaktører på et sted og nu er vi tæt på at lykkedes," siger Lars Persson, der i første omgang fik kiropraktorerne Pia og Anders Tromholt, samt fysioterapeut Karsten Høgh med på ideen. Efter lange forhandlinger med den daværende ejerkreds, så ejer de nu halvdelen af Hadsten Centret tilsammen, mens Lars Persson senere købte den anden halvdel.

Timing og held

Historisk set har Hadsten Centret altid været opdelt i to ejerkredse, mens der stadig er ejerlejligheder ovenpå.

"Vi har knoklet for at gøre det her muligt, men der er også en del timing og held, for havde Karsten Høgh ikke stået og manglet nye lokaler og havde Pia og Anders Tromholt ikke været klar til at flytte, så var det ikke blevet til noget," pointerer Anders G. Christensen der er bestyrelsesformand for Sundhedshuset Hadsten A/S.

Der har været ført forhandlinger med nye lejere, brandmyndighederne ville se en beredskabsplan, kommunens lokalplan skulle overholdes, håndværkere har skullet finde løsninger og der skal findes midler til at renovere og ombygge.

En vandskade er den seneste større udfordring som Sundhedshuset er stødt på. Den er dog ved at blive løst.

Fremtiden byder på flere sunde aktører

Lige nu er alle Sundhedshusets lokaler lejet ud, på nær et.

"Vi vil gerne have en forpagter ind i den tidligere café og vi vil gerne invitere Sind, Kræftens Bekæmpelse og mange andre foreninger indenfor, måske kan de holde foredrag, eller mødes her," lyder det fra Anders G. Christensen.

I 2021 rykker Favrskov Kommune ud af deres 700 kvadratmeter store lejemål og der skal gøres klar til visionerne for sundhedshuset, der bør emme af liv, foredrag og af samarbejdsånd mellem alle de forskellige faggrupper der bor i huset.

"Jeg kan roligt sige, at jeg ikke ville gøre det her igen," smiler Lars Persson.

"Mængden af beslutninger har været meget stor og jeg som apoteker har lært en del om en masse ting, jeg ikke anede før. Så jeg er ekstremt glad for, at Anders G. har været med, han har indsigt i en del af processerne og beslutningsgangene og har været til stor hjælp."

FAKTA

Sundhedshuset Hadsten:

 • Apotek
 • Bager (åbner snart)
 • Center For Vejledning og Afklaring
 • Fysioterapeuter
 • Kiropraktorer
 • Lægehus
 • Motionscenter
 • Solcenter
 • Psykomotoriske terapeuter
 • Psykolog
 • Velværeshop

Publiceret 27 August 2019 10:00