Bemærket i Byrådet er skrevet af lokalredaktør Kian Johansen

Bemærket i Byrådet er skrevet af lokalredaktør Kian Johansen

Bemærket i Byrådet:

"Høsten er mejet"

Af
Kian Johansen

Tirsdagens byrådsmøde den sidste uge i august bød på flere overraskelser.

Borgmester Nils Borring (S) afviklede ikke byrådsmødet, det gjorde 1. viceborgmester Flemming Nørgaard (V).

Årsagen var, at Nils Borring var taget til Marienborg, for sammen med andre socialdemokratiske borgmestre at mødes med statsminister Mette Frederiksen.

Det er første gang, at Nils Borring ikke er tilstede under et byrådsmøde, mens han har været borgmester. Det har han været siden 2010.

Og Flemming Nørgaard afviklede det meget korte byrådsmøde med få punkter i sikker stil.

Og her er overraskelsen ikke afviklingen, men at byrådsmødet kun tog 45 minutter. Det er ny rekord.

Den næste overaskende ting, eller ufrivilligt morsomme, var da Niels Kallehave (DF) skulle præsentere den sang, som byrødderne altid starter byrådsmødet med.

"Vi skal synge 'Høsten er mejet, nå nej, hvad hedder det nu. 'Marken er høstet,' lød det, mens den pensionerede smed fra Hadsten ledte efter de rigtige ord. Han fandt dem heldigvis og så blev 'Marken er mejet' fremført.

Under det første punkt kom Birgit Liin (V) med et forslag fra Venstre om at kommunens hjemmeside burde peppes lidt op og gøres mere overskuelig.

Derefter fik gruppeformanden fra socialdemokraterne ordet.

"Jeg har ikke forstand på EDB og hjemmesider. Jeg var jo den første der var med i den der styregruppe, da vi fik iPads. Hvis Flade kunne forstå det, så kunne alle byrådsmedlemmer forstå det," lød det fra Niels Flade Nielsen (S).

"Jeg er nok blevet lidt klogere på hjemmesider siden, og måske er vores hjemmesider også blevet bedre, for det er lykkedes mig at søge og finde blandt andet borgerrådgiveren, ældremad, og hvor du skal sende en byggeansøgning hen," forsøgte Niels Flade Nielsen at lufte sin skepsis imod, at kommunen skulle bruge penge på en ny hjemmeside. Selvom han også indrømmede:

"Jeg syntes så heller ikke det er den mest kække hjemmeside."

Han endte dog med at gå med til at lade forvaltningen kigge på det, og komme med et forslag til forbedring af www.favrskov.dk

Publiceret 03 September 2019 09:30