Råvarernes vej fra skov og mark til tallerken interesserer Marc Kaalund meget, og han elsker at gå på opdagelse i skoven. Pressefoto

Råvarernes vej fra skov og mark til tallerken interesserer Marc Kaalund meget, og han elsker at gå på opdagelse i skoven. Pressefoto

Ung kok fra Grundfør indstillet til talentpris

For 22-årige Marc Kaalund er mad ikke bare et job men hans liv

uddannelse Den 22-årige nyuddannede kok Marc Kaalund fra Grundfør er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris, der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige.

Marc Kaalund er ét af de i alt fem talenter fra erhvervsskolerne i Aarhus, Silkeborg, Odense, Aalborg og Holstebro, der er nominerede til prisen, hvor vinderen ud over æren modtager et rejsegavekort på 50.000 kroner.

Prøver altid nye ting

For Marc Kaalund er det at lave mad ikke bare et job - det er hans liv. Også i fritiden har han altid gang i noget med mad. Hvad enten han træner til konkurrencer eller prøver nye ting af derhjemme i sit eget køkken.

Råvarernes vej fra skov og mark og til tallerkenen er en rejse, han rigtig godt kan lide.

Og han ved ikke noget bedre end at gå på opdagelse i skoven året rundt, og han har eksperimenteret med alt fra ramsløg til grannåle og bibernelle-knopper. Han sylter selv og har desuden køleskab og fryser fyldt med alverdens ting.

Kreativiteten smitter af på tallerkenen, hvor han fordyber sig i de enkelte råvarer og gerne udforsker, hvor mange forskellige tilberedninger han kan lave med for eksempel et blomkålshoved.

Imponerede som elev

At talentet er stort, beviste han allerede i elevtiden på Hotel & Restaurant Fru Larsen, hvor han imponerede Tommy Friis.

"Han er et dejligt ungt menneske, som på alle tænkelige måder har opfyldt, hvad man kunne tænke sig af en kokkeelev, og faktisk mere til. Han er præcis og målrettet og har en flair for faget, som nok skal bringe ham langt," fortæller Tommy Friis i en pressemeddelelse fra Oluf Brønnums Fond.

Prisen overrækkes på Aarhus Tech 20. september.

Fonden ønsker med talentprisen at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser - i særdeleshed kokkefaget - og håber på at få flere til at søge den vej i forhold til uddannelse.

Oluf Brønnums Fond er ejer af Oluf Brønnum & Co A/S, der har været leverandør af køkkenudstyr og storkøkkener siden 1874.

jesl

Publiceret 08 September 2019 07:30