Erik Sønderbys malerier kan bl.a. opfattes som abstrakte billeder på relationer mellem mennesker og den enkelte. Pressefoto

Erik Sønderbys malerier kan bl.a. opfattes som abstrakte billeder på relationer mellem mennesker og den enkelte. Pressefoto

Sønderby udforsker mellemrum i Inside

udstilling I samarbejde med Hammel Kunstforening udstiller Erik Sønderby i Galleri Inside i Hammel i september.

Der er 26 malerier i udstillingen, hvis tema er 'Ind imellem - i mellemrummet'.

"Malerierne kan bl.a. opfattes som abstrakte billeder på relationer mellem mennesker og den enkelte og alt, hvad der sker ind imellem og i mellemrummet. At dvæle i mellemrummet over liv og øjeblik giver indsigt. Ind imellem giver det god mening at stoppe op," skriver kunstneren i en pressemeddelelse.

Efter at have boet og været en del af Hammel i henved 40 år, er Erik Sønderby for fire år siden flyttet til Løgstør, hvor han bl.a. har åbnet galleri med egne malerier. Han begyndte at male 'i det små' i Hammeltiden, og for tre år siden blev det 'fuldtids'.

"At male er for mig en evig fortløbende proces, hvor form, farver og figurer spiller sammen. Det hele sat sammen af livets forskellige indtryk, som så får udtryk i min personlige streg," forklarer han om sin passion.

jesl

Publiceret 09 September 2019 05:00