Jørn Mikkelsen ejer Havdal sammen med sin kone Bente, og i 2017 startede deres datter Mette Havdal Gårdmejeri, hvor hun nu producerer gårdmælk og is fra de 100 malkekøer på gården. Pressefoto

Jørn Mikkelsen ejer Havdal sammen med sin kone Bente, og i 2017 startede deres datter Mette Havdal Gårdmejeri, hvor hun nu producerer gårdmælk og is fra de 100 malkekøer på gården. Pressefoto

Jørn, Bente og Mette åbner deres stalddøre

Landbruget ved Søften tager imod nysgerrige gæster på søndag

arrangement Hvad gør danske landmænd for klimaet? Det kan man måske få svaret på søndag 15. september kl. 10-16, hvor 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere ved arrangementet Åbent Landbrug.

En af de landmænd, der ser frem sig til at byde nysgerrige danskere inden for til Åbent Landbrug, er Jørn Mikkelsen fra Søften, der ejer Havdal sammen med sin kone Bente.

I 2017 startede deres datter Mette også Havdal Gårdmejeri på gården i Søften, hvor hun nu producerer gårdmælk og is fra de 100 malkekøer, der er på gården.

Klimaneutralt i 2050

Brug af ny teknologi til at gøde mere præcist, genanvendelse af dyrenes gødning til at producere biogas og etablering af minivådområder, som renser drænvand for kvælstof og fosfor.

Det er nogle af de eksempler på, hvad danske landmænd gør for klima og natur, man kan høre om ved Åbent Landbrug.

Landbrug & Fødevarer fremlagde i foråret desuden en vision om, at det danske fødevareerhverv skal være klimaneutralt senest i 2050.

Jørn, Bente og Mette gør mange ting for klima og natur. Blandt andet leverer de gylle til det lokale biogasanlæg, og genanvender overskudsvarme fra køleanlægget til at opvarme stuehus og producere varmt vand.

Gratis oplevelser

I år er der hos familien Mikkelsen også mulighed for at komme med på en traktortur i marken, klappe kalve, opleve køer, lege på halmlegeplads, prøve pedaltraktorer og hoppekøer, se maskiner, købe is fra gårdmejeriet og ikke mindst indånde masser af frisk landluft.

Åbent Landbrug er gratis og der er noget for både børnefamilier, teenagere, pensionister, kødspisere og veganere, lover Landboforeningen Kronjylland i en pressemeddelelse.

På www.aabentlandbrug.dk kan man finde mere information om de gårde, man kan besøge.

jesl

Publiceret 10 September 2019 05:00