Stiprojekt er endelig klar til at blive realiseret

Vester Velling IF er med i nyt stiprojekt mellem Vester Velling og Nørreåen

Udvikling Vester Velling IF står i spidsen for realiseringen af et nyt stiprojekt mellem den lille landsby i ”Favrskovs Top” og Nørreåen. Projektet omhandler forlængelse af den gamle engvej, som går fra Kirkevej i Vester Velling ned mod Nørreåen. Engvejen har for mange år siden været brugt af lokale lodsejere i forbindelse med driften af eng-arealerne nede i Nørreådalen, men den stopper i dag 500 meter oppe i bakkerne nord for Vester Velling.

Vester Velling IF ønsker at forlænge den gamle engvej med 500 meter, ved at koble stien på den gamle engvej, som ender nede i dalen ved en eksisterende grusvej. Stien bliver 1,2 m bred og bliver anlagt med 20 cm grus. På stien bliver der sat infotavler op med blandt andert kulturhistorien for denne del af ådalen. Ligeledes vil der blive sat bænke op på ruten, således besøgende kan nyde udsigten over ådal.

De samlede udgifter til projektet løber op i 130.000 kroner. Heraf har Friluftsrådet har bevilliget 80.000 kroner. Landsbyrådet cirka 40.000 kroner og Favrskov Kommune 10.000 kroner. Projektet realiseres i samarbejde med lokale lodsejere og virksomheder, som har været positive overfor projektet.

Kapp

Publiceret 14 September 2019 08:15