Ved åbningsceremonien på verdens største spejderlejr kom Dannebrog frem.

Ved åbningsceremonien på verdens største spejderlejr kom Dannebrog frem.

46.000:

Spejdere var på verdens største spejderlejr

Fem spejdere fra Hammel var i West Virginia i USA på verdens største spejderlejr sammen med 46.000 andre spejdere

Hammel Emil Stidsen, Jacob Mørup, Nicklas Møller Petersen, Maria Falk og Thomas Vagning fra Hammel KFUM-spejderne var i USA i 3 uger for at deltage i verdens største spejderlejr, World Scout Jamboree, i West Virginia.

Der deltog over 46.000 spejdere fra omkring 150 lande. Fra Danmark var der i alt 625 spejdere.

Fra venstre Emil Stidsen og Jacob Mørup, der deltog i verdens største spejderlejr i USA.

Fra venstre Emil Stidsen og Jacob Mørup, der deltog i verdens største spejderlejr i USA.

14-17årige fra hele verden i West Virginia

En World Scout Jamboree afholdes kun hvert fjerde år, og er alene for 14-17-årige. Emil og Jacob var med som spejdere, Thomas var med som leder for 36 spejdere mens Maria og Nicklas var en del af serviceteamet, som er frivillige voksne spejdere fra hele verden.

De har alle tre været med på World Scout Jamboree som spejdere tidligere, og var ikke i tvivl, da de fik chancen for at komme med som hjælpere.

Inden de danske spejdere kom til lejren i West Virginia havde de mødtes til weekend-lejre rundt om i Danmark for at lære hinanden at kende. Rejsen til USA startede med en rundrejse i enten New York, Washington D.C eller Charlotte. Emil, Jacob og Thomas var fire dage i New York, hvor alle de store attraktioner blev besøgt, Empire State Building, Frihedsgudinden, National History Museum samt et kæmpe pizza-party.

Spejderne fra Hammel fik deres livs spejder-oplevelse. Fra venstre Thomas Vagning, Maria Falk, Emil Stidsen, Jacob Mørup og Nicklas Møller Petersen.

Spejderne fra Hammel fik deres livs spejder-oplevelse. Fra venstre Thomas Vagning, Maria Falk, Emil Stidsen, Jacob Mørup og Nicklas Møller Petersen.

12 dages vandring

Selve lejren varede 12 dage, og i løbet af lejren prøvede de mange forskellige aktiviteter såsom rappelling, river rafting, mountainbike, dykning og skydning.

Området er på ca. 40 km2 så der blev gået rigtig langt hver dag, og når aktiviteterne var slut, var der hygge, madlavning og underholdning i de forskellige lejr-områder.

I løbet af lejren blev der knyttet venskaber på tværs af regioner og lande, og ved hjælp af sociale medier er der stadig flere af spejderne, som har kontakt med hinanden. En stor del af en international lejr er netop fællesskabet på tværs af kultur- og landegrænser, og mange aftener blev da også tilbragt sammen med grupper fra andre lande, bl.a. Indien, hvor en del af de danske spejdere stiftede bekendtskab med henna-tatoveringer og store kulturforskelle, som blev forklaret og spurgt ind til.

Lighed og betaling

For at skabe en social lighed mellem de deltagende lande, var prisen for lejren forskellig fra land til land, så de velstående lande betalte mere end gennemsnittet, så de mindre velstående lande også havde mulighed for at deltage.

For vores danske deltagere var der derfor en betaling på 23.500 kroner per person, og spejderne fra Hammel fik tilskud fra Frijsenborg Y’s mens Club, Sct. Georg Gildet Hammel, KFUM Hammel og KFUM Gudenå Distrikt.

Til spørgsmålet om de vil deltage i næste World Scout Jamboree i Korea i 2023, svarer Emil Stidsen og Jacob Mørup prompte:

"Ja! Vi vil rigtig gerne med som hjælpere, så vi kan give den fantastiske oplevelse videre til yngre spejdere."

Publiceret 15 September 2019 07:00