Skæring Strand får besøg fra Hadsten. I baggrunden Studstrupværket. Foto: Michael Wulff

Skæring Strand får besøg fra Hadsten. I baggrunden Studstrupværket. Foto: Michael Wulff

Klogere på havet:

Elever udforsker vandets hemmeligheder

På Østervangskolen tager 3., 6., og 7. årgang til Skæring Strand for at undersøge livet i vandet

Natur 3., 6., og 7. årgang fra Østervangskolen i Hadsten tager i uge 39 de naturvidenskabelige dykkerbriller på for at blive klogere på livet i havet i anledning af Den nationale Naturvidenskabsfestival.

"Eleverne kan se frem til en anderledes skoledag, når undervisningen flyttes ud til Skæring Strand. Her skal de, udover at samle plast ind i forbindelse med masseeksperimentet, blandt andet også undersøge dyrelivet i havet. Frokosten bliver lavet i fællesskab af råvarerne fra stranden og havet. Inden udflugten bliver de forskellige årgange undervist om livet i det salte vand. 7. klasserne får til opgave at klæde 3. klasserne fagligt på til deres fælles udflugt," skriver Østervangskolen i en pressemeddelelse.

Lærerne bag projektet fremhæver, at formålet med projektet er at give eleverne mulighed for at samarbejde på tværs af klassetrin, mens de får lov til at udforske havets og strandens hemmeligheder. Lærerne på Østervangskolen har til projektet fået bevilget penge til indkøb af blandt andet rejehov, waders og bustransport til og fra stranden. Projektet har fået i alt 13.380 kroner til indkøbene. Beløbet kommer fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje.

Publiceret 15 September 2019 04:00