Inge Lind Kristensen er nærmest født ind i Jyske Bank Hammel. Faren var den første afdelingsdirektør, som åbnede banken 5. september 1969. Der var Inge seks år gammel. Foto: Michael Wulff

Inge Lind Kristensen er nærmest født ind i Jyske Bank Hammel. Faren var den første afdelingsdirektør, som åbnede banken 5. september 1969. Der var Inge seks år gammel. Foto: Michael Wulff

Inge fra Jyske Bank i Hammel kigger tilbage:

Det første møde i Legoland viste, at finanskrisen var på vej

Jyske Bank Hammel kunne 5. september fejre sit 50 års jubilæum

Af
Michael Wulff

HAMMEL De sidste 11 år har Inge Lind Kristensen været i front for sit personale i den jubilerende Jyske Bank, Hammel afdeling. Og et 50-års jubilæum er en god anledning til at kigge i bakspejlet.

"Jeg blev afdelingsdirektør i 2008, ligesom finanskrisen brød ud," fortæller hun, da vi mødes på førstesalen i banken en tidlig morgen.

Kæmpe bankkollaps

"Jeg var til min allerførste lederkonference i Jyske Bank. Det foregik på Hotel Legoland 15. september 2008, og vores ordførende direktør Anders Dam bød velkommen og viste os et billede af et oprørt hav. 'Det uvejr er vi på vej ind i,' forudså han og lovede så, at han ville tage roret den næste tid," fortæller Inge Lind Kristensen.

"Vi havde i forvejen en flad ledelsesstruktur, men samme eftermiddag kom meldingen om, at den amerikanske bank Lehman Brothers var gået konkurs."

Familien tog over

Inge Lind Kristensen vidste, at nu skulle der arbejdes hårdt. Rigtig mange bankkunder mistede penge på deres investeringer i de følgende år.

"Min mand, Lars, og vores to drenge Emil og Mads, som var 14 og 15 år dengang, tog et ordentligt slæb derhjemme på Nygårdsvej. Så kunne jeg drible videre med min karriere," siger hun.

"Det var spændende og gav nogle brede skuldre."

Inge Lind Kristensen oplevede, at udviklingen vendte.

"Fremgangen kom igen. Jeg får sat et godt hold her i afdelingen, og vi får blandt andet hjulpet det lokale erhvervsliv i gang på ny."

Personalet i banken på Miko Torv i Hammel har netop fejret afdelingens 50 års jubilæum. Pressefoto

Personalet i banken på Miko Torv i Hammel har netop fejret afdelingens 50 års jubilæum. Pressefoto

Storrums-kontor

I dag - et årti senere - kan Inge Lind Kristensen fra sin hjørneplads i storrummet hos Jyske Bank, Hammel afdelingen, overskue det hele.

"Ja, jeg hører og ser det hele," siger afdelingsdirektøren med et smil.

"Det er vigtigt for mig at være tilgængelig."

Hun er nærmest født ind i den nu 50-årige bank-filial på Miko-torv i Hammel, hvor jubilæet blev klaret 5. september.

Da Jyske Bank Hammel åbnede i 1969, var det Inges far Knud Kragh-Pedersen, som stod i spidsen for medarbejderne. Hun var kun seks år gammel og selvfølgelig ikke med til åbningsfesten. Det var ikke noget for børn, mente man dengang.

Hun fandt ud af, at hun ville i sin fars fodspor og begyndte karrieren i Silkeborg, som faren havde gjort det.

10 i 10

I 1996 kom hun til Hammel, hvor hun begyndte som rådgiver. Hun lod sin far alene om at være med i kredsen bag Hammel Hestemarked.

I stedet har hun engageret sig i Rotary Hammel og er med til at støtte op om de populære og velgørende Team Rotary Favrskov-cykelture mod Paris hver sommer.

Interviewet er ved at være forbi. Vi bevæger os ned ad trappen til banklokalet, klokken er snart 10, og der skal åbnes for kunderne. Men forinden holder det seks mand store personale '10 i10'.

"Ja, '10 i 10' samles vi i en rundkreds på gulvet, kigger på hinanden og får en fornemmelse af, om alle er i topgear. Vi finder ud af, hvem der dækker hvem ved ferie fx, hvem sidder måske med en tung bevillingssag, der kræver hurtigt svar. Så kan du sige 'jeg koncentrer mig lige om dette i dag,' og få ro til at fordybe dig," siger Inge Lind Kristensen.

Hun sætter samarbejde meget højt. En cirkel i lokalet viser tre grupper: Aktionærer, kunder og medarbejdere.

"Tilfredse medarbejdere skaber tilfredse kunder. Og vi oplever, at kunderne kommer herind og siger, at det virker hyggeligt.."

Internt scorer Hammel-bankafdelingen megahøjt i tilfredshedsundersøgelsen, fortæller hun.

"Vi har også prøvet at ligge lavt, men så tager vi fat og løser det."

Fred i sommerhuset

Derhjemme venter nu kun manden, som har tømrerfirmaet Lars K. Børnene er for længst blevet voksne.

Emil på 25 år er flyttet til Aarhus og er ingeniør, hans et år yngre bror Mads har kastet sig over økonomi-studiet på Aarhus Universitet.

"Lige nu er han på 5. semester, som han foretager i Mexico. Og her er jeg så glad for at betale skat. Tænk de muligheder, vi har for at sende de unge ud - betalt af universitetet."

Fritiden tilbringes i sommerhuset, som de har overtaget fra Lars' familie ved Ebeltoft.

"Her kan han for alvor slappe af. Derhjemme har han jo kontoret i privaten."

Publiceret 17 September 2019 11:00