Der er slips og butterfly's af såvel silke, uld, bomuld og genbrugsflasker i Gamenti's præsentationsæske, som Simon S. Nymann her viser frem. Foto: Anette Bonde.

Der er slips og butterfly's af såvel silke, uld, bomuld og genbrugsflasker i Gamenti's præsentationsæske, som Simon S. Nymann her viser frem. Foto: Anette Bonde.

Travl iværksætter: "Så stopper vi - lige for nu"

Simon S. Nymann, 24, driver tre virksomheder, og har ideer til endnu flere

Af
Anette Bonde

erhverv 24 år, ejer og founder af tre virksomheder. Samtidig har han et studie at passe, og så er han netop tiltrådt en vigtig bestyrelsespost.

"Så stopper vi - lige for nu," lyder det med et skævt smil fra 24-årige Simon S. Nymann.

Faktisk har Simon allerede nu en ide til et nyt virksomhedskoncept, men han har også en realistisk fornemmelse for, hvor meget tid han skal lægge i den. Selv om ideen er indlysende god, må den vente.

Bag spidsen på slipsene af genbrugsflaskerne ses en tegning, der illustrerer forbruget af bare to plasticflasker til ét slips. Foto: Anette Bonde.

Bag spidsen på slipsene af genbrugsflaskerne ses en tegning, der illustrerer forbruget af bare to plasticflasker til ét slips. Foto: Anette Bonde.

Simon er på fjerde og sidste semester i sit studie som markedsføringsøkonom. Han er netop blevet valgt ind i bestyrelsen for Frivilligcenter Favrskov, og så driver han de tre firmaer 'TilDig.com', 'Pulten.dk' og 'Garmenti'.

Som det fremgår ligger Simon ikke på den lade side. Han har en daglig arbejdsdag på 12-13 timer, og selv når han har fyraften, ordner han tit et par ting på computeren.

"Fordi det er sjovt. Jeg ser det ikke som arbejde."

Han griber de muligheder, der kommer forbi ham, og han gør en dyd ud af nødvendigheden. For eksempel stiftede han sit nyeste firma 'Gamenti', da han skulle finde en praktikplads i forbindelse med sit studie. Han ville nemlig gerne i praktik hos sit eget firma 'TilDig.dk, men hans mentor mente, at der var for mange forskellige produkttyper på hylderne til, at det ville egne sig som læringsmodel. Derfor stiftede han 'Garmenti', der forhandler slips og butterfly's på nettet og han er nu ved at sælge produkterne ind til butikker.

Garmenti

På kort tid har han fået udfyldt de nødvendige papirer, og Garmentis hjemmeside er i luften, hvor man finder et pænt stort udvalg af slips og butterfly's. Det er dansk design, idet Simon får produceret i samarbejde med Danmarks største slipsevirksomhed. Recycled er det nye, og derfor er Garmenti ikke ligesom alle de andre slips og butterfly brand. Simon har nemlig et stort udvalg af recycled slips og butterfly, produkterne er lavet af genbrugs plastikflasker.

"Der går to halvliters plasticflasker til et slips og én til en butterfly."

Der er cirka 30 pct. mindre CO2 udslip ved at producere af plasticflaskerne og 20 pct. mindre vandforbrug i forhold til de øvrige materialer.

Accessories og lyd/lys

Simon afsluttede sin HTX-uddannelse i 2015, og tog derefter et sabbatår i Østrig, hvor han uddannede sig til skiinstuktør. Web-shoppen 'TilDig.com' blev til, da han i 2016 kom hjem og spurgte sig selv: "Hvad skal jeg nu lave". Han har som ordblind måttet arbejde ekstra hårdt for at følge med i skole, aviser etc., og hans første tanke var at hjælpe ordblinde. Som tænkt, så gjort.

Han stiftede 'Tildig.com', der forhandler accessories på nettet til mænd og kvinder som smykker, tasker, slips, smykker, ure med mere. Fra starten besluttede han, at 10 pct. af omsætningen skal gå til unge ordblinde.

"Jeg måtte jo skaffe nogle penge for at kunne give penge."

Det er i tidens løb blevet til mange hjælpemidler som IT-støtte, ekstratimer, brætspil med mere. Simon forvalter selv alle tilskud.

I løbet af foråret 2017 begyndte han at hjælpe i Favrskov Revyen og fik efterhånden mere ansvar for lys og lyd. Det udviklede sig også, og han har nu sit eget DJ-firma. Hvor han tidligere selv tog ud som DJ, er der nu kommet flere til som hjælper med DJ jobsene. Simon har nogle gode trofaste kunder og er også begyndt selv at designe lysshows.

Han har allerede ideen til sit næste firma.

"Det kunne være sjovt at komme ind i madverdenen, og koncepet er klart. Men det må vente, til jeg får bedre tid."

Publiceret 24 September 2019 09:30