Sonni Skriver, Jonathan Glerup og Tai Glasdam fra Esportsholdet Falkor EC vandt bronze. Indsendt foto

Sonni Skriver, Jonathan Glerup og Tai Glasdam fra Esportsholdet Falkor EC vandt bronze. Indsendt foto

Fortnite i blodet:

Nystartet Esports hold fra Hammel fik bronze

Falkor EC har kun eksisteret i tre måneder. Alligevel vandt holdet bronze under Fortnite Trio turnering

Af
Kian Johansen

Hammel For kun tre måneder siden etablerede boghandler Niels Peter Bækhøj-Poulsen et Esport hold i Hammel.

Holdet kalder han Falkor EC (Falkor Esport Club).

"Udover at være en stor bogelsker, så har jeg også altid spillet computerspil, helt siden jeg var en knægt på 8 år. Jeg har haft lange perioder hvor jeg ikke spillede, da jeg er iværksætter med børnefamilie, så har ikke følt, at jeg har så meget tid til det. Men jeg har altid været en gamer og er fascineret af gaming," fortæller han.

Koncentration, hurtige bevægelser og en god form er nøgleord for Esports-spillere.

Koncentration, hurtige bevægelser og en god form er nøgleord for Esports-spillere.

Talentfulde spillere

Da han igennem nogle unge ansatte i boghandlen, begyndte at snakke gaming igen og det gamle gnist kom frem igen, fandt han lidt tid til gamingen.

"Jeg fandt så også nogle ret talentfulde personer i Hammel, som spillede hver for sig, og ikke var på et hold, og derfra kom ideen til at lave et hold," fortæller Niels Peter Bækhøj-Poulsen.

Ved Dansk Esport Festival var der en Fortnite Turnering i søndags og det blev en god generalprøve med bronzestatuetter til holdet.

Trio i Fortnite

Falkor EC Spiller kun Fortnite, og holdet stillede derfor op i Fortnite Trio turneringen, som er en turnering i Fortnite, hvor man er hold på tre spillere, i mod andre tre-mands hold. Turneringen var 6 runder.

Falkor EC holdet bestod af: Tai Glasdam, Sonni Skriver og Jonathan Glerup. Alle fra Hammel. Tai arbejder som Tømrer i Hammel, Sonni arbejder til dagligt i Hammel Boghandel og Jonathan går på Skovvangskolen i 7.klasse.

FAKTA

E-sport

  • E-sport er udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. Aktiviteten finder sted via internettet eller over LAN.
  • E-sport er inde i en eksplosiv udvikling, og der findes adskillige websider, der har til formål at bringe nyheder om e-sport og som samtidigt fungerer som sociale fora for udøvere af e-sport. Der er de seneste år kommet flere efterskole i Danmark med fokus på e-sport, der styrker børns indlæring, kreativitet og strategiske tænkning.
  • Flere danske e-sport-organisationer arrangerer computerspilturneringer, også kendt som LAN-events. Her mødes deltagerne i eksempelvis haller eller konferencecentre, hvor de dyster mod i hinanden i forskellige computerspil over et lokalnetværk.
  • Det mest kendte E-sport hold i Danmark er holdet Astralis. Holdet har flere gange været verdens bedste i spillet Counterstrike. Der dystes også i spil såsom Fortnite, FIFA, Starcraft II, Dota 2, League of Legends og Overwatch.
  • E-sport er tæt på at blive en en olympisk sportsgren. Det er på programmet under Asian games i 2022.
  • Kilde: Wikipedia.dk

Publiceret 25 September 2019 10:00