22-årige Marc Kaalund har lige fået 50.000 kroner som rejselegat. Pressefoto

22-årige Marc Kaalund har lige fået 50.000 kroner som rejselegat. Pressefoto

22-årige Marc vinder talentpris

Marc Kaalund på 22 år fra Grundfør vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris

Prisvinder At lave mad er ikke bare et job, det er hans liv – og den store passion for gode råvarer og smagssammensætninger blev for kort tid siden honoreret, da 22-årige Marc Kaalund modtog Oluf Brønnums Fonds Talentpris VEST. Det er en pris, der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige. Med prisen følger et rejsegavekort på 50.000 kroner

Foruden Marc Kaalund, der har gået på College 360 i Silkeborg, var yderligere fire nyuddannede kokke fra erhvervsskolerne i Aarhus, Aalborg, Holstebro og Odense nominerede til prisen, som blev overrakt på Aarhus Tech.

”Det er en kæmpe ære, og jeg er virkelig taknemmelig. Det betyder helt utrolig meget med sådan en anerkendelse,” lød det fra Marc Kaalund umiddelbart efter prisoverrækkelsen. Han ved allerede, hvad de 50.000 kroner skal bruges til.

”Pengene er en kæmpe hjælp til min drøm om at komme til Kina. Jeg vil gerne på kokkeskole derovre og prøve at arbejde i en kinesisk restaurant. Jeg har været i Kina en gang før, og synes den kinesiske madkultur er rigtig spændende,” fortalte den glade prisvinder, der arbejder på Restaurant Uafhængig.

Fokus på håndværk

Oluf Brønnums Fond ønsker ifølge Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S med denne talentpris at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser - og i særdeleshed kokkefaget.

”Fonden håber på at øge opmærksomheden omkring kokkefaget og få flere til at søge denne vej. Den gode madoplevelse kræver dygtige kokke - og de er en mangelvare. Den udvikling skal vendes, så Danmark kan fastholde sin position som gastronomisk magtcenter, og vi som gæster også fremover har noget at se frem til, hvad enten vi besøger en restaurant, et hotel eller en kantine,” siger Anders Brønnum-Schou.

Publiceret 29 September 2019 06:00