Leg med sjippetov gik galt.

Leg med sjippetov gik galt. Modelfoto: Adobe Stock

Leg i frikvarter løb løbsk: Dreng fik sjippetov om halsen

Ulykkelig episode på Østervangskolen i Hadsten

Syv 3. klasseelevers leg med en kæp og et sjippetov løb for nylig løbsk i et frikvarter på Østervangskolen i Hadsten.

En af drengene fik viklet sjippetovet om sin hals, som var det en løkke, og nogle af de andre elever trak i kæppen, som sjippetovet var bundet fast til, så drengen fik røde kvælningsmærker på halsen. Det skriver Ekstra Bladet.

"Det er korrekt, vi har haft en rigtig, rigtig ulykkelig hændelse, som vi har taget hånd om. Det var en leg, som løb løbsk på uheldig og ulykkelig vis," bekræfter skoleleder Jens Damkjær overfor Ekstra Bladet.

Der var dog ikke behov for lægebehandling, og drengen passer sin skole som altid og har ikke længere røde mærker på halsen, fortæller skolelederen.

"Vi har ingen planer om, at nogen skal straffes eller noget i den retning, men vi vil fremover skærpe opmærksomheden på den klasse, hvori eleverne går. Det er bestemt ikke noget, vi er vant til. Vi har undersøgt situationen og haft samtaler med både elever, lærere, forældre og personale. Desuden har vi drøftet i den pædagogiske vejleder-gruppe, om der er noget, vi kan ændre eller gøre bedre."

Samtalerne med eleverne har fokuseret på, at alle har et ansvar for at sige stop, når en situation som denne udvikler sig. Skolelederen afviser samtidig, at hændelsen er udtryk for mobning eller splittelse blandt børnene.

Østervangskolen har indberettet episoden til Favrskov Kommune.

"Sagen blev håndteret i sidste uge. Det var en leg, der gik lidt over gevind. Men den er håndteret efter bogen. Der har været snakke med forældre og de involverede, og de forældre, der har skullet have besked, har fået det. De ansatte på skolen er lige stoppet op, og selvfølgelig er folk blevet forskrækkede. Men det er mit indtryk, at alle er kommet godt videre," siger skolechef Anne Gammelby Lybecker til Lokalavisen Favrskov.

Hun fortæller, at skolen har håndteret sagen, som man skal, og man vil ikke gøre mere ved den.

jr

Publiceret 04 October 2019 11:39