AMEA, alias Emma Amalie Jensen, har fået masser af roser af Spil Dansk-musikanmelder Anders Houmøller Thomsen. Pressefoto.

AMEA, alias Emma Amalie Jensen, har fået masser af roser af Spil Dansk-musikanmelder Anders Houmøller Thomsen. Pressefoto.

Får fantastisk anmeldelse:

Er AMEA fra Thorsø den nye Beyoncé eller Medina?

Musikanmelder sammenligner musikeren og sangskriveren AMEA med nogle af de største både internationalt og på den hjemlige musikscene

Af
Anette Bonde

musik "Er den danske Beyoncé en ung pige fra Thorsø?" Musikanmelder Anders Houmøller Thomsen er begejstret for AMEAs musik i den omtale, han har givet hende på Spil Dansk 2019. Selv om han givetvis er mere mild i sine bedømmelser af kunstnerne i Spil Dansk-regi end han normalt er i sine anmeldelser af etablerede musikere, er han tilsyneladende ganske overvældet af AMEAs evner og udtryk, både som sanger og som sangskriver. Kun to af de artister, der indtil nu er blevet anmeldt, har fået fem stjerner - AMEA er den ene.

AMEA er vokset op i Thorsø men bor nu i Aarhus.

Attitude og potentiale

"Har vi at gøre med en dansk mainstream-pendant til Beyoncé?", spørger Anders Houmøller Thomsen, og han slutter med at antyde, at AMEA kunne være Medinas afløser og et af de navne, der baner vejen for en ny generation af sangerinder med attitude og kommercielt potentiale.

Undervejs fremhæver han AMEAs stil som lækker, sensuel og dansabel R&B. "En sangerinde i centrum, som er overbevisende og stilsikker", skriver han og understreger, at nummeret "Therapy" er klar til de kommercielle radiostationer. Ja, faktisk mener han, at AMEAs store gennembrud kan være inden for rækkevidde.

Anders Houmøller Thomsen er ikke hvem-som-helst. Han har siden 90’erne skrevet musik-anmeldelser for diverse medier, og han har siden 2001 været fast tilknyttet anmelder for Jyllands-Posten.

På DR's Karrierekanonen

AMEAs døbenavn er Emma Amalie. Hun kommer fra Thorsø men bor nu i Aarhus. Hun er selvsagt meget glad for den flotte anmeldelse.

"Jeg har sjældent jublet mere, end da jeg havde læst den," griner hun.

AMEA er udvalgt af Kulturelt Samvirke i Favrskov til at indsende sin musik til bedømmelse af Spil Dansk's musikanmelder. De tre numre er hendes første indspilninger, og hun havde faktisk forventet at få både hug og konstruktiv kritik.

"Det er fedt med den anerkendelse, og jeg er vildt glad, taknemmelig og stolt."

Man kan blandt andet høre de tre numre på DR's Karrierekanonen, der også har anbefalet et af numrene.

Tidligere i 2019 blev hun kåret som Årets Kulturtalent i Favrskov, da Lokalavisen afholdt Guldfesten i Favrskov.

'Satser det hele nu'

AMEA afsluttede gymnasiet i 2017, og har siden arbejdet med sin musik. Samtidig passer hun et job som lærervikar, idet det kan kombineres med hendes musik.

Særlig det seneste år har hun givet den en skalle med at komponere, skrive tekster og knytte kontakter.

"Jeg satser det hele lige nu."

Hun kalder sig selv for 'meget upcoming', men hun har dog allerede optrådt ved Aarhus Festuge, Aarhus Jazzfestival og Offspot i år samt på flere uddannelsesinstitutioner og på mange caféer. Man kan følge AMEA på Facebook. Og man kan bestille hende til at komme og optræde via bookingsystemet 'Un-cover', både som solist med sin guitar, som duo og med sit band.

FAKTA

AMEA giver koncert

Onsdag 16. oktober klokken 14 kan man helt gratis opleve, hvad det er, AMEA kan. Her giver hun nemlig koncert på Salling Rooftop i Aarhus.

Publiceret 15 October 2019 11:30