Lege/hoppeland I Hammel Idrætscenter. Pressefoto

Lege/hoppeland I Hammel Idrætscenter. Pressefoto

Feriesjov i Favrskov:

Få tips til en hyggelig efterårsferie i børnehøjde

Her får du et udpluk af Favrskovs efterårsferie-aktiviteter for børn og familier

I Hammel Idrætscenter er der hoppe/legeland, som Hammel GF står bag- se hovedbilledet til denne artikel. Det sker onsdag og torsdag i ferien. Oplev hoppeborge, forhindringsbane, rutsjebane, gladiatorkamp, bumberballs, rodeotyr, miniland, tarzanbane, fodboldbane, badminton, bordtennis og meget mere.

Biografetur

Biograftur i Hadsten og Hammel. Pressefoto fra Gooseboy

Biograftur i Hadsten og Hammel. Pressefoto fra Gooseboy

Man kan da næsten ikke sige efterårsferie uden samtidig at sige biograftur. I Favrskov Kommune er vi jo begunstiget med hele to af slagsen - Hadsten Bio og Fotorama i Hammel. Begge har familiefilmen Gooseboy (billedet red.) og adventurefilmen Valhalla på programmet, mens man i Hadsten desuden kan opleve Toy Story 4 og Den lille afskyelige snemand.

Bogbingo

Bingo I Hinnerup Bibliotek & Kulturhus. Arkivfoto

Bingo I Hinnerup Bibliotek & Kulturhus. Arkivfoto

I Hinnerup Bibliotek & Kulturhus er der bingo, hvor alle kan være med. I stedet for tal, der bliver råbt op, er det nemlig forsider fra kendte eventyrbøger. Arrangementet er for hele familien, men særligt de 5-8-årige. Der er en lille præmie til vinderen. Det sker torsdag 17. oktober kl. 10.30.

Modelbanen

Modelbane Europa i Hadsten. Arkivfoto

Modelbane Europa i Hadsten. Arkivfoto

Hos Modelbane Europa i Hadsten er der onsdag og fredag i ferien klokken 11-15 en bygge-workshop. Her kan man bygge sig et lille hus med have. De erfarne modelbyggere står klar med hjælp. Modelbanen har desuden åbent alle dage i efterårsferien kl. 10 - 17, hvor lokomotiver og vogne fra det kendte Thomas Tog er i drift.

Teater/rollespil

Teater og rollespil på bibliotekerne. Rollespilskademiet står blandt andet bag (se billedet). Pressefoto

Teater og rollespil på bibliotekerne. Rollespilskademiet står blandt andet bag (se billedet). Pressefoto

På Hinnerup Bibliotek står 'Fortællekunsten' bag teater for de 8-12 årige 16. oktober klokken 10.30-11.30. Børnene er selv med til at skabe eventyret om drengen Thomas.

På Hammel Bibliotek møder de 3-8-årige derimod Mester Jakel på vej til kongeslottet, hvor han vil prøve at få prinsessen og det halve kongerige. Det er Guldlok Dukketeater, som står bag, og stykket kan ses kl. 11-11.45 den 19. oktober.

Endelig er der rollespil på både Hammel og Hadsten Bibliotek. Her er nogle af bøgernes helte, skurke og mystiske væsener sluppet ud af bøgerne, og nu vandrer de rundt på bibliotekerne. De 6-12-årige kan hjælpe med at få dem tilbage på plads. Rollespilskademiet står bag (se billedet). Foregår 16. oktober kl. 11.00-12.30 i Hadsten og 14.00-15.30 i Hammel.

Skovtur

Skovtur. Foto: Jørgen Bausager/Ritzau Scanpix

Skovtur. Foto: Jørgen Bausager/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Der er noget fortryllende over en efterårsskov. Vindens susen og solens glimten i de rød/gule blade. Herfra skal lyde en opfordring til at tage familien med på skovtur. Der er rig mulighed for motion og for lidt motorisk træning - for både store og små. Det er desuden kastanjetid. Saml en pose og lav skøre kastanje-fantasi-dyr.

Kreativitet

Kreativitet på bibliotekerne. Foto: Mike Clarke/Ritzau Scanpix

Kreativitet på bibliotekerne. Foto: Mike Clarke/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

For de kreative er der manga-tegneworkshop på Hinnerup Bibliotek 19. oktober kl. 10.30-12. Her kan de 6-12-årige lære at tegne manga-figurer med de karakteristiske store øjne og seje hår. Manga Workshop Danmark underviser.

Desuden kan man på både Hammel, Ulstrup, Hinnerup og Hadsten Bibliotek lave konge- og prinsessekroner i den betjente åbningstid. Materialerne ligger fremme. Foto: Mike Clarke/Ritzau Scanpix

Æblepresning

Æblepresning på Hadsten Bibliotek. Arkivfoto

Æblepresning på Hadsten Bibliotek. Arkivfoto Janelle - stock.adobe.com

Hvis haven bugner af æbler, så tag dem og nogle flasker med på Hadsten Bibliotek 19. oktober klokken 10-13. Her står Hadsten Havekreds klar til at forvandle dine vaskede æbler til frisk æblemost. Velbekomme!

Publiceret 15 October 2019 10:38