Hammel GF vil gerne bygge en padel tennis bane ved kunstgræsbanen i Hammel. Men der er ikke afsat penge i kommunens budget til det. Dronefoto: Michael Wulff

Hammel GF vil gerne bygge en padel tennis bane ved kunstgræsbanen i Hammel. Men der er ikke afsat penge i kommunens budget til det. Dronefoto: Michael Wulff

Idrætsforeninger skuffede over politikeres manglende visioner

Hverken Hinnerup OG eller Hammel GF føler, at politikerne har hørt på idrættens ønsker, hverken i Hammel eller Hinnerup

Af
Kian Johansen

Budgetforhandlinger Både Hammel GF's hovedformand, Mogens Lyngby og Hinnerup OG's hovedformand, Peter Bager er skuffet over de manglende visioner for idrætslivet fra Favrskovs 25 byrødder.

Vi lever uden padel tennis, men vi lever ikke uden at udvikle idrætten på sigt.

Mogens Lyngby.

For hverken en lille million kroner til Padel tennis i Hammel, eller penge til et aktivitetsprojektet på Haldum-Hinnerup Skolen til samlet 20 millioner kroner er der blevet råd til i det godt 126 millioner kroner store anlægsbudget, der i øjeblikket er i høring.

Ikke nogle visioner

"Vores projekt er planlagt i i tre etaper, så de 20 millioner kroner skal ikke falde på en gang, pointerer Peter Bager.

"Jeg føler mig helt sikkert forsmået og ærgerlig over, at der åbenlyst ikke er nogen appetit på visioner for idrætslivet. Hvad er det, man vil på idrætsområdet i Favrskov?," spørger han.

Og tilføjer: "Gad vide om det ikke ville være en god investering at udbygge idrætslivet, for at tiltrække nye tilflyttere."

"Vi må evaluere, om vi er dygtige nok til at præsentere tingene. Det er da helt sikkert tid til selvransagelse," lyder det.

Vi skal udvikle idrætten

Også i Hammel er hovedformanden forundret.

"Vi lever uden padel tennis, men vi lever ikke uden at udvikle idrætten på sigt," pointerer Mogens Lyngby.

Ifølge planerne vil Hammel GF gerne placere banen tæt på det nu etablerede crossfit-område, tæt på kunstgræsbanen i Hammel.

Padel tennis er kort fortalt en blanding mellem squash og tennis og spilles på en bane der er 20 meter gange 10 meter. Der er et net i midten, og der er bander rundt om banen. Som oftest glasvægge og et gitter på noget af siderne.

"Padel tennis er på vej igennem hele Europa. Det er stort i blandt andet Spanien og hele vejen op nordpå. Vi ville gerne have været foregangsmænd her i Hammel GF og ville selv have brugt 300.000 kroner på projektet, udover en million kroner fra Favrskov Kommune."

Ikke alt kan indfries

Men der er ikke afsat penge til ret mange foreningers ønsker i dette budgetår, erkender alle 25 byrødder, der står bag budgetforslaget. Der er til gengæld afsat penge til kunstgræsbane i Søften, samt flere baner og et klubhus. Der efter planerne skal bygges i stedet for de utidssvarende idrætsfaciliteter langs Neptunvej. Området skal så til gengæld udstykkes på sigt.

"De store budget-ting gør at alle andre ønsker ikke kan indfris," sagde gruppeformand Niels Flade (S) under byrådets førstebehandling af budgettet. Med henvisning til, at der blandt andet bruges store beløb på en renovering og ombygning af Tungelundskolen i Thorsø, penge til Dommerparken i Hammel, bygning af ungdomsskole ved Sløjfen i Hadsten, udbygning af vuggestuepladser og til trafikløsninger i Hadsten.

"Vi bruger over 40 millioner i Søften over fire år. Det gør, at der ikke bliver plads til til mere i sådan et budget. Idrætten og foreningerne har gennem årene fået rigtig mange penge. Men jeg syntes vi skal have en snak i Kultur-og Fritidsudvalget, om hvad vi gør ved den problemtik med de store anlægsinvesteringer inden for det frivillige, det kunne også blive til det lidt bredere," lød det.

Publiceret 21 October 2019 10:39