Stefan Granholm fra Hadsten håber at skabe en reaktion fra helt almindelige mennesker, efter at han har stiftet et nyt parti. Foto: Kian Johansen

Stefan Granholm fra Hadsten håber at skabe en reaktion fra helt almindelige mennesker, efter at han har stiftet et nyt parti. Foto: Kian Johansen

Se lige ud:

Stefan Granholm stifter et nyt parti

Stefan Granholm fra Hadsten og en gruppe bekendte vil finde en ny måde at styre Danmark på. Derfor står han i spidsen for at skabe en ny bevægelse imod Christiansborgsk' politikersnak

Af
Kian Johansen

Hadsten "Hvis jeg var politiker, så ville jeg prøve at arbejde på et slagteri, eller som pædagog, jeg ville være der som menneske og være en del af det."

40-årige Stefan Granholm fra Hadsten har sammen med en gruppe af bekendte stiftet et nyt parti.

'Se lige ud', kalder de det.

"Vi vil forsøge at skabe en ny retning. Jeg syntes der mangler logik i politikernes beslutninger," siger den tidligere pædagog og nuværende forretningsdrivende.

Digitale underskrifter

Derfor forsøger han at samle digitale underskrifter nok til at stifte partiet 'Se lige ud'.

"Det kalder vi det, fordi vi mener, at politikerne skal have mere fokus. Vi skal se muligheder og bruge vores logik."

"Se indvandrerdebatten. Hvorfor vender vi den ikke om. Det der findes i dag, har vi danskere selv skabt. Indvandrerpolitikken er vores fejl. Så gå nu ud og spørg indvandrerne om, hvad vi skal gøre for at hjælpe dem. Hvad skal der til, for at de bliver en del af vores samfund. Kom dem i møde."

Han tilføjer, at der selvfølgelig også skal stilles forventninger til indvandrerne, men at de forventninger i høj grad også skal være afstemt med indvandrerne.

Logiske regler

Stefan Granholm er fyldt med eksempler man kunne gøre noget ved.

"Sluk de brændeovne, der laver brænderøg, der er er farlige for mennesker. Bare gør det. Genbrugsplastik. Indfør det. Madspild. Indfør regler der begrænser madspildet. Kig på alle de regler og love der gør det svært at være forretningsdrivende. Duer de til noget? Ellers afskaf dem. Der er alt for mange politiske hensyn og politikere der vil have regeringsmagten for magtens skyld," mener han.

Vil ændre hurtigt

Og det er ikke fordi, at Stefan Granholm selv drømmer om at blive politiker.

"Det her handler om at starte en bølge. Hvis jeg kom i Folketinget, ville det være for at ændre noget. Jeg ville ikke have tid eller lyst til at blive siddende."

Allermest drømmer han om at stifte et nyt parti og at lade medlemmerne udforme politikken. Og så faktisk også derefter finde de personer, der gerne vil stille op.

"Jeg betragter mig selv som støberiet, der kommer med ideen til formen. Og den skal folk så være med til at udforme."

"Jeg vil gerne gøre op med tankegangen om at føre politik af i dag. Der skal mere logisk tænkning ind og der skal ryddes op i del ulogiske regler og love," forklarer han tanken bag det nye parti.

Læs mere på www.seligeud.dk

Publiceret 22 October 2019 11:30