"Det endte som den dyreste tur med toget længe," siger Anja Skallebæk om episoden, hvor hun fik stjålet benzin fra sin bil. Arkivfoto

Megafrække benzintyve i Hinnerup:

Borer hul i tanken under bilen

To gange på kort tid har bilister fået tømt deres biler for benzin i Hinnerup

Af
Christina S. Johansen

Hinnrup En hyggelig tur til Aarhus endte mandag 21. oktober med en træls oplevelse for Anja Skallebæk og hendes datter. For engangs skyld tog de toget til storstaden og parkerede derfor Kia Picantoen helt henne ved siden af cykelparkeringen i Hinnerup - så langt så godt.

Mor og datter tog afsted klokken 16.30 og vendte tilbage til bilen klokken 19.05.

"Da vi nærmede os, kørte en bil lynhurtigt væk fra stedet lige ved siden af vores. Da vi kom nærmere, kunne vi lugte benzin, men tænker ikke mere over det. Vi smed vores ting i bilen, satte os ind og begyndte at bakke bilen ud, og så sagde den bare 'bvadr' og gik ud. Jeg prøvede igen, men nu ville den ikke starte," fortæller Anja Skallebæk.

Huller boret i tanken

Hun skyndte sig at fange en anden bilist på parkeringspladsen og spurgte, om damen ville køre dem hjem.

"Da jeg stod der på afstand af min bil, kunne jeg jo så se, at der stod en overskåret dunk inde under min bil," siger Anja Skallebæk.

Da hun vendte tilbage til Kia Picantoen en time senere, opdagede hun, at dunken under bilen var fyldt med cirka tre liter benzin.

"Der er simpelthen blevet boret hul i tanken, og så er bilen ellers tømt for benzin. Jeg tænker, at det er personerne i bilen, som kørte hurtigt væk, der er gerningsmændene. Så er de blevet forstyrret og er skyndt sig at stikke af, før de fik de sidste liter benzin med sig," siger Anja Skallebæk.

Nu er bilen blevet kørt til mekanikeren, og Anja Skallebæk har lavet en hærværksanmeldelse til politiet.

Hun ved endnu ikke, hvor dyr episoden bliver for hende, men hun ærgrer sig over de langfingrede gerningsmænd:

"Det er så håbløst og megafrækt - og så for 300 kroner benzin. Jeg har da altid tænkt, at man kan være rimelig rolig og tryg i Hinnerup, men det kan man så ikke."

Ikke første gang

Anja Skallebæk lagde en advarsel ud i Facebook-gruppen '8382 Hinnerup' om aftenen.

Her kom det frem, at præcis det samme skete for en anden bilist 9. oktober.

Her var benzintanken blevet tømt ved at bore to huller direkte i tanken på p-pladsen ved banegården ud for biblioteket. Her kostede det ejeren 4.500 kroner at få en ny tank - og tyvene fik benzin for 150 kroner.

Publiceret 23 October 2019 11:30