Fra venstre: Jan Winther, administrerende direktør LMO, Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i LMO, Henrik Nielsen, næstformand i LMO, Lars Iversen, næstformand i Centrovice, Torben Lyngsøe Povlsen, bestyrelsesformand i Centrovice.

Fra venstre: Jan Winther, administrerende direktør LMO, Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i LMO, Henrik Nielsen, næstformand i LMO, Lars Iversen, næstformand i Centrovice, Torben Lyngsøe Povlsen, bestyrelsesformand i Centrovice. Pressefoto

LMO i Søften i kæmpe fusion med fynsk konkurrent

LMO og Centrovice går sammen og bliver til landets største rådgivningsvirksomhed inden for landbrugssektoren

LMO fusionerer med konkurrenten Centrovice, der har hovedsæde på Fyn.

LMO har cirka 430 ansatte, heraf godt 150 i hovedsædet i Søften.

De to virksomheder, der beskæftiger sig med rådgivning i landbruget, omsætter samlet for næsten 400 millioner kroner om året og har næsten 600 medarbejdere.

I Danmark omsættes der for over en milliard kroner om året inden for landbrugsrådgivning. Kunderne består blandt andet af de godt 10.000 aktive produktionslandbrug i landet, men antallet af landbrug er skrumpet år for år, oplyser LMO i en pressemeddelelse.

"Fusionen er rettidig omhu i en branche, som er præget af mange konkurrenter om et svindende antal kunder. Nu bliver vi den største og stærkeste i branchen, og det giver nogle rigtig spændende forretningsmæssige perspektiver og synergier for os både på kundesiden og på vores muligheder for at investere i digitale løsninger,” siger LMOs bestyrelsesformand Nis Kristian Hjort.

Godt for kunderne

Positionen som markedets med 'afstand største aktør' vil ifølge fusionsvirksomhederne komme deres kunder til gode i form af øget specialisering og styrkede kompetencer.

”Vi går sammen, fordi det er det rigtige at gøre både rent rådgivnings- og forretningsmæssigt. Med fusionen kan vi fastholde vores nærhed til vores kunder lokalt, og samtidig sikrer vi en større bredde af medarbejdere, som i endnu højere grad får mulighed for at blive branchens specialister frem for generalister. Der er ingen tvivl om, at det vil give vores kunder adgang til endnu bedre og bredere rådgivning og kompetencer,” siger Torben Lyngsøe Povlsen, bestyrelsesformand for Centrovice.

LMO direktør

Den nye virksomhed får LMO’s nuværende administrerende direktør, Jan Winther, som direktør.

”Det er en enormt spændende aktør, vi sammen skaber, og der er ingen tvivl om, at vi kan gå endnu skarpere ind i vores kerneområde, som er landbrugsfaglig rådgivning. Tidligere havde vi hver vores styrker, og nu kan vi i endnu højere grad tilbyde full-service-rådgivning til vores mange tusinde kunder, uanset om det handler om økonomi, skat, strategi eller generationsskifter i store og små virksomheder. Det er vi overbeviste om, at vores kunder på Fyn og i Jylland kan se værdien af,” siger Jan Winther.

Fusionen er betinget af, at den vedtages på en ekstraordinær generalforsamling i Centrovice den 4. november.

jr

Fakta om LMO

LMO blev skabt i 2008 som et fælles rådgivningsselskab for seks midt- og østjyske landboforeninger. Siden er yderligere to foreninger nu kommet til.

Virksomheden omsætter for godt 285 millioner kroner og har omkring 430 medarbejdere fordelt på seks kontorer.

LMO har hovedsageligt rådgivning i Jylland fra Vejle i syd til Østervrå i nord samt på Fyn.

Fakta om Centrovice

Centrovice blev stiftet i 2008 efter en fusion mellem Agrogården og Landbofyn.

Virksomheden omsætter for godt 100 millioner kroner og har omkring 150 medarbejdere fordelt på to kontorer.

Centrovice har hovedsageligt rådgivning på Fyn samt i Jylland, Sjælland og Lolland-Falster.

Publiceret 25 October 2019 07:10