Station i Laurbjerg bliver ikke til noget

Folketingspolitikere dropper 15 millioner kroner til Laurbjerg Station. De påstår det er fordi at Dansk Folkeparti har forladt forligskredsen

Af
Kian Johansen

Forligskreds stopper anlæg af Laurbjerg Station, sådan lyder det i en pressemeddelelse, der lige er kommet fra Transport- og Boligministeriet.

"Grundet ændringen i aftalekredsen bag aftalen om Bedre og billigere kollektiv trafik, hvor DF er trådt ud, har den resterende forligskreds (S, Ø, RV og SF) genbesøgt de planlagte projekter. Forligskredsen har på den baggrund besluttet, at der ikke skal bygges en station i Laurbjerg. Med beslutningen sparer forligskredsen 15 millioner kroner, som kan bruges på andre projekter," lyder det.

Læs pressemeddelelsen her

"Beregninger fra DTU viser, at etablering af en station i Laurbjerg kun vil medføre en meget lav nettotilvækst i antallet af togpassagerer i Danmark, ligesom stationen vil give en forlænget rejsetid for andre togpassagerer på strækningen. Forligskredsen har på den baggrund besluttet, at der ikke skal bygges en ny togstation ved Laurbjerg. Dermed bliver frigjort 15 millioner kroner, som kan bruges på andre projekter."

"Forligskredsen ønsker en så stærk og attraktiv kollektiv transport som muligt. Og i forligskredsen er vi kommet til den konklusion, at det lave antal passagerer, der forventes at bruge Laurbjerg Station, ikke kan retfærdiggøre anlægsomkostningen og den gene de resterende passagerer kommer til opleve med en længere rejsetid som følge af en station i Laurbjerg," siger transportminister Benny Engelbrecht.

Publiceret 29 October 2019 09:00