Trinbræt-sagen:

Borgmester vil forsøge at ændre beslutningen om at droppe trinbrættet

Borgmester Nils Borring (S) vil forsøge at ændre Christiansborg-politikeres holdning gennem oplysning

Af
Kian Johansen

"Det piner mig, at en socialdemokratisk minister (Transportminister Benny Engelbrecht (S), Red.) står i spidsen for en beslutning om at fjerne noget lovet infrastruktur til Favrskov. Det er meget overraskende at man træffer den beslutning," siger borgmester Nils Borring (S), da Lokalavisen Favrskov fanger ham til en kommentar om sagen om et lovet trinbræt, der nu alligevel ikke kommer, hvis det står til Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre.

I en såkaldt forligskreds har de nemlig besluttet at trække de lovede 15 millioner kroner tilbage. Et trinbræt skulle ellers stå klar til åbning i oktober 2021.

"Det er især ikke let at forstå, at deres argumentation handler om passagertal og mistet tid for andre passagerer. For de forhold er blevet belyst og undersøgt flere gange," undrer borgmester Nils borring (S) sig.

"Men vi må til at bibringe dem de oplysninger, så de kan træffe deres beslutninger på et sagligt grundlag. Jeg vil anbefale mine byrådskolleger, at vi sammen finder ud af, hvordan vi får fortalt forligskredsen, hvad vi mener om deres beslutning og samtidig give dem noget konkret viden," forklarer borgmesteren, der vil tage fat i byrødderne inden et byrådsmøde her til aften.

"Vi har renoveret skole, gør børnehaven større og har netop lagt an til en ny lokalplan med nye udstykninger i Laurbjerg," siger han.

"Og for mig, handler det her ikke alene om tog og passagerer, men også om at skabe vækst i et mindre lokalsamfund."

Selv fik han det at vide i weekenden og det blev offentliggjort tirsdag morgen.

I aften (tirsdag, red.) skal byrådet i Favrskov netop træffe beslutning om at bruge 5,5 millioner kroner på at gøre klar til trinbrættet, planerne indeholder blandt andet en forplads, parkeringsforhold og mulige eksproprieringer af et par ejendomme nær banen.

"Det vil vi fortsætte med. Jeg vil anbefale min byrådskolleger at stemme forslaget igennem i en forhåbning om, at planerne om et trinbræt i Laurbjerg ikke bliver skrinlagt. Og hvis det ikke sker alligevel, så kan pengene tilbageføres," forklarer borgmesteren.

Publiceret 29 October 2019 14:00