10 nye døgnpladser til intensiv genoptræning og rehabilitering af borgere med alvorlig hjerneskade er på vej ved Tagdækkervej i Hammel. Illustration: Casa Arkitekter

10 nye døgnpladser til intensiv genoptræning og rehabilitering af borgere med alvorlig hjerneskade er på vej ved Tagdækkervej i Hammel. Illustration: Casa Arkitekter

Hjælp til hjerneskadede:

Tagdækkervej vokser i Hammel

Bo-, Rehabiliterings- og Aktivitetstilbudet Tagdækkervej i Hammel udvides for 41 millioner kroner

Af
Kian Johansen

Hammel Institutionen Tagdækkervej i Hammel har netop fået en god nyhed.

En større udvidelse til i alt 41 millioner kroner er godkendt af Regionsrådet i region Midtjylland.

Projektet har samtidig fået 9,59 millioner kroner i støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, der har et støtteprogram, som hedder 'Socialt byggeri med målbar effekt'.

Når nybyggeriet står færdigt, får Tagdækkervej plads til 24 faste beboere og 10 beboere på midlertidige genoptræningsophold.

Det drejer sig om mennesker, der efter endt sygehusbehandling skal i gang med intensiv genoptræning og rehabilitering.

Det nye hus er projekteret i et tæt samarbejde mellem Tagdækkervejs medarbejdere og arkitekterne fra Casa Arkitekter, der har tegnet byggeriet. Resultatet er et byggeri med naturlige træningsmuligheder 'alle steder' både inde og ude.

Lys følger døgnrytmen

Husets får blandt andet fysioterapi med udendørs træningsterrasse, lys, der følger døgnrytmen, og ekstra lyddæmpning til gavn for beboernes velvære. Også materialer og farver er valgt ud fra de hensyn.

Den nye afdeling skal efter planen stå færdig i begyndelsen af 2021.

Tilfredse politikere

"Jeg er særdeles tilfreds med, at regionsrådet på denne måde satser yderligere på Hammel som centrum for rehabilitering efter svær hjerneskade. Hammel huser Regionshospitalet Hammel Neurocenter og det såkaldte Bo-, Rehabiliterings- og Aktivitetstilbudet Tagdækkervej. Efter min vurdering bør Tagdækkervej knyttes tættere til Regionshospitalet Hammel Neurocenter for at sikre fælles faglig udvikling," siger regionsrådsmedlem Christian Møller-Nielsen (V).

"Det giver nye fremtidsmuligheder for en del hårdt ramte mennesker, som har brug for at blive rehabiliteret, så de kan få en god livskvalitet, trods store begrænsninger, efter de har pådraget sig en hjerneskade. Tillykke til de dygtige medarbejdere på Tagdækkervej," siger regionsrådsmedlem Birgit Marie Christensen (S).

Publiceret 01 November 2019 10:35