Den øverste orange plet markerer startstedet for de to fire-årige drenge. Pilen viser hvor de først blev spottet af den kvindelige hundelufter. Den sidste orange plet markerer omtrent stedet, hvor de blev stoppet på Bavnehøjvej. Foto: Googlemaps

Den øverste orange plet markerer startstedet for de to fire-årige drenge. Pilen viser hvor de først blev spottet af den kvindelige hundelufter. Den sidste orange plet markerer omtrent stedet, hvor de blev stoppet på Bavnehøjvej. Foto: Googlemaps

Stoppet på landevejen:

To fire-årige drenge gik fra børnehave

Hundelufter stoppede to fire-årige drenge på landevejen fra Hadsten til Hadbjerg

Af
Kian Johansen

Hadsten En rystet hundelufter fortæller, at hun cirka klokken 11.30 mandag formiddag stoppede to børn på fire år på vejen mellem Hadsten og Hadbjerg.

"Jeg havde godt set dem ud af øjenkrogen tidligere, men det var først da jeg kom op på landevejen, at jeg så hvor små de to var." fortæller hun Lokalavisen Favrskov, der kender hundelufterens identitet.

Men hun har valgt ikke at stå frem med navn.

På trafikeret landevej

Hun fik sat efter dem og råbt dem an.

På det tidspunkt var de to børn nået næsten halvvejs på landevejen Bavnehøjvej, der fører til Hadbjerg.

"Jeg spurgte dem, hvor de skulle hen og hvor gamle de var. De svarede, at de skulle i skole, og at de var fire år. Da jeg bad dem stoppe og følge med den anden vej, så løb den ene dreng, mens den anden blev stående. Jeg fik givet min hund lang snor og den fik indfanget ham. Og så gik jeg ellers ad den stærkt befærdede landevej med en skrigende dreng under armen og en meget stille dreng i hånden."

Efterfølgende kom der en kvinde cyklende og hundelufteren spurgte om hun kendte børnene.

Det gjorde hun, og hun tog dem med. Hundelufteren kunne se, at de havde retning mod Idrætsbørnehuset Bavnehøj.

Flere kilometers vandring

Hvis Lokalavisens måling på Googlemap står til troende, så har de to børn tilbagelagt over 1,4 kilometer, inden de blev stoppet af hundelufteren.

"Jeg har selv et barnebarn der snart skal i børnehave. Og hvis normeringen er så ringe, at man kan lade to børn være væk så længe, så er der måske noget man skal have kigget på politisk," lyder det.

Bekræfter to drenges tur

Lokalavisen Favrskov har kontaktet områdeleder Flemming Rasmussen, der har det ledelsmæssige ansvar for Idrætsbørnehuset Bavnehøj i Hadsten.

Han bekræfter, at to drenge har været borte fra daginstitutionen og at det var en pædagog der mødte børnene og hundelufteren på sin cykel.

"Vi er i gang med at informere forældrene og holder et møde i aften, hvor vi får helt styr på detaljerne om hvordan det kunne ske.."

Han tilføjer: "Og vi kan sagtens blive enige om, at noget sådant slet ikke må ske."

Læs uddybningen

Lokalavisen Favrskov har aftalt et uddybende interview med områdelederen i morgen tirsdag.

Så læs med igen her på Lokalavisen Favrskov.

Publiceret 04 November 2019 19:09