Britta Hørmann fra Dagmars Kilde roste tegningerne og udpegede vinderne.

Britta Hørmann fra Dagmars Kilde roste tegningerne og udpegede vinderne.

5. klasser på Rønbækskolen har tegnet vejen til fred

De tre vindertegninger går nu videre til Lions distriktskonkurrence

hinnerup For fjerde år i træk har 5. klasserne på Rønbækskolen i samarbejde med Lions Dagmars Kilde tegnet plakater med fokus på fred i verden.

Det er et led i en fredsplakatkonkurrence for skoleelever verden over, som Lions arrangerer hvert år, hvor temaet for konkurrencen denne gang var 'Vejen til fred', som de 75 elever på 5. årgang hver har tegnet en plakat ud fra.

Vinderen fra 5. A blev Natasja.

Vinderen fra 5. A blev Natasja.

Ros til eleverne

1. november kunne man se alle plakaterne ved et arrangement på Rønbækskolen, hvor der også blev kåret en vinder fra hver af klasserne.

"5. klasserne på Rønbækskolen har gjort det fantastisk godt! Det første år blev en plakat fra Rønbækskolen Danmarks-vinder, og andet år blev den bedste plakat fra Rønbækskolen distriktsvinder. I er bare gode," indledte Britta Hørmann fra Dagmars Kilde sin tale.

Vinderen fra 5. B blev Silja.

Vinderen fra 5. B blev Silja.

"Vi håber I har haft nogle gode og spændende timer med at tegne og tale om temaet, og hvordan det kan udtrykkes i en tegning. Dommerpanelet har valgt tre tegninger, der lever fint op til de tre kriterier: originalitet, kunstnerisk værdi og fortolkning af temaet," fortsatte Britta Hørmann.

De tre dommere, den lokale kunstner Ruth Rasmussen samt Brita Hørmann og Birgit Kirkensgaard Hansen fra Lions Dagmars Kilde, havde udvalgt en vinderplakat fra hver af de tre 5. klasser og begrundede valgene:

Vinderen fra 5. C blev Laura.

Vinderen fra 5. C blev Laura.

Illustreret enkelt

Vinderen fra 5. A er Natasja, fordi hun har arbejdet kreativt med temaet, som er illustreret på en enkel måde, så det bliver meget præcist og forståeligt.

Vinderen fra 5. B er Silja, der i sit meget enkle farvevalg og sin fine komposition har formået at udtrykke en stor kraft i budskabet, der giver beskueren mulighed for tolkning og eftertanke.

Og vinderen fra 5. C er Laura, som er meget tydelig i sin tolkning af temaet. I sin enkelhed udtrykker tegningen kraft og energi.

Vinderne fik hver en præmie og et diplom.

De tre plakater går videre til Lions distriktskonkurrence. Den vindende plakat herfra går videre til landskonkurrencen, og endelig går vinderen af landskonkurrencen videre til den internationale konkurrence.

jesl

Publiceret 06 November 2019 15:00