Godt 25 erhvervsdrivende brugte torsdag formiddag på at gentænke Favrskov Erhvervsråd. Foto: Kian Johansen

Godt 25 erhvervsdrivende brugte torsdag formiddag på at gentænke Favrskov Erhvervsråd. Foto: Kian Johansen

Version 2.0:

Erhvervsråd søger ny rolle

Favrskov Erhvervsråd er i gang med at gentænke sig selv. Færre penge og færre opgaver fra Favrskov Kommune betyder at rollen skal ændres, lyder det.

Af
Kian Johansen

Favrskov Et erhvervsråd der varetager erhvervsdrivendes interesser i højere grad.

Flere arrangementer og kurser der rammer lige præcis den enkelte erhvervsdrivende og netværk.

Så kort kan version 2.0 af Favrskov Erhvervsråd fortælles.

Og det var derfor, at over 25 medlemmer torsdag deltog i en strategidag hos LMO i Søften, der lagde mødelokaler til.

Erhvervsråd i krise?

"Vi har tre hovedopgaver som lokal operatør for Favrskov Kommune, den foretrukne interesseorganisation for erhvervslivet i Favrskov Kommune og sidst men ikke mindst en netværksforening," slår bestyrelsesformand Kent Jeppesen fast.

Bente Nørgaard fra Grundfør der driver Nørgaard-Coaching, har i et læserbrev på lokalavisen Favrskovs hjemmeside påpeget, at det er nu, medlemmerne skal træde i karakter, for ellers lukker Favrskov Erhvervsråd.

Hun foreslog blandt andet et repræsentantskab, der via drive og ildhu skulle være med til at drive Favrskov ud fra medlemmernes ønsker.

Fyrtårne i Favrskov

Og der var et udtalt ønske om at tiltrække flere medlemmer fra erhvervslivet og i det hele taget være inspirationskilde til at Favrskov Kommune får nogle flere erhvervsmæssige fyrtårne.

Her blev blandt andet nævnt lynhurtige og kæmpestore internetforbindelser, så man kunne tiltrække it-klyngger.

"Vi har godt 300 medlemmer, men der findes godt 1.100 virksomheder i kommunen," fortalte bestyrelsesformand Kent Jeppesen, og efterlyste på den måde et større ejerskab fra endnu flere medlemmer.

Flere medlemmer

Det er så dem, erhvervsrådet skal ud at finde endnu flere af, efter at der er lavet en ny kontingentstruktur og nu har bestyrelsen så også fået input til hvad 25 medlemmer efterspørger.

Det bliver helt klart den største udfordring at tilgodese både de små, mellemstore og helt store virksomheders interesser og være interessant for alle størrelser virksomheder.

Det erkender Kent Jeppesen da også.

"Vi skal lave flere åbne arrangementer, også for ikke-medlemmer, så de kan se vores værdi. Vi skal tale i kor, når det er nødvendigt. Og så kunne vi arbejde med at danne små styregrupper. For eksempel for at kigge på, om vi kan lette virksomhedernes udfordringer, når elektrificeringen af jernbanen ruller gennem Favrskov," lyder det.

Fest for håndværkere

Især håndværkere er svære at få fat på, fortæller Michael Gertsen, fra Gertsens Murerfirma i Thorsø.

"Der er ingen tvivl om at Favrskov Erhvervsråd skal bestå. Der er ting, som ingen andre beskæftiger sig med, og som har det lokale kendskab til," siger han.

"Vi arbejder fra tidlig morgen til sen aften, så hvis vi skal se ideen, så skal der være en fed fest, med god mad og drikke og så skal håndværkerne fanges ind ved direkte kontakt," lød det under store grin fra resten af medlemmerne, der primært talte erhvervsdrivende fra små og mellemstore virksomheder.

At hjælpe hinanden

"Vi skal udfordre erhvervslivet og kommunen. Vi skal hjælpe hinanden," siger direktør Jannie Friis fra Headfitted. Firmaet opstod i Aarhus, men er flyttet til Hadsten.

"Derinde druknede vi i mængden med alle de andre firmaer der var ligesom os. Her hjælper vi hinanden lokalt og vi har alle et ansvar for fællesskabet," lyder det fra Janni Friis.

Netop derfor mener hun, at der er et behov for at Erhvervsrådet samler, udfordrer og hjælper de lokale erhvervsvirksomheder.

Erhvervsråd i ny rolle

  • Regeringen har ændret på rollefordelingen.
  • Erhvervshuse i de større byer vil fremover tage sig af den mere specialiserede rådgivning, mens den første kontakt tages i Favrskov Erhvervsråd, der så henviser til det rette erhvervshus.
  • Der skubbes kommunale midler over til de nye, større erhvervshuse.
  • Det betyder, at Favrskov Kommunes tilskud til erhvervsrådet falder fra 2020.
  • Nu skal Favrskov Erhvervsråd gøres mere attraktiv for erhvervsvirksomheder, ellers mister den sin betydning og midlerne til at drive sig selv.

Publiceret 10 November 2019 10:30