Sidste år deltog knap 40.000 skolebørn i

Sidste år deltog knap 40.000 skolebørn i "Omvendt julekalender". Foto: Jacob Stærk Jacobsen

"Omvendt julekalender" er tilbage i skolerne

Sidste år brugte 459 elever i Favrskov Kommune december på at lære om børn fra andre lande i "Omvendt Julekalender". Nu kan lærerne igen tilmelde sig julekalenderen

FAVRSKOV En pakkekalender, fire adventsgaver og flere chokoladekalendere er for mange børn et must, når julen står for døren. Men julen handler ikke kun om at få, men også om at give og være gode hinanden. Netop derfor vender SOS Børnebyerne julen på hovedet med læringstilbuddet "Omvendt Julekalender", der med film og opgaver viser danske elever ligheder og forskelle blandt verdens børn.

"Vi oplever, at danske elever er meget nysgerrige på deres jævnaldrene ude i verden. Med "Omvendt Julekalender" kan lærerne give eleverne et indblik i andre børns hverdag og levevilkår. Samtidig kan vi se, at eleverne gerne vil gøre en forskel for børn, som dem, de møder i kalenderen. Vi håber, at skolerne vil tage ligeså godt imod tilbuddet igen i år," siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse om den anderledes julekalender..

Hver skoledag i december kan eleverne åbne en låge på SOS Børnebyernes hjemmeside og se en film om et barn, der lever i et andet land uden forældre eller i en udsat og fattig familie. Til hver film hører opgaver, der åbner for en lærerig samtale i klassen. Ideen med "Omvendt Julekalender" er, at klassen kan starte deres egen indsamling til forældreløse og udsatte børn.

Zanzibarbørn støttes

Sidste år deltog otte skoler og 459 elever i Favrskov Kommune. Sidste frist for tilmelding er 25. november på www.sosbornebyerne.dk/julekalenderen.

Elever over hele landet gjorde gode gerninger ved at holde julemarked på skolen, pante flasker, tømme opvaskemaskine og bage pebernødder for lidt småpenge – og samlede i alt 491.000 kroner ind.

Elevernes indsamling går i år til forældreløse og udsatte børn på Zanzibar, så de kan få en tryg barndom med kærlige forældre og en god hverdag med skole og kammerater.

-feldt

Publiceret 12 November 2019 15:00