Bronzesværdet, campingpladsen og juleaften for alle blev fortalt levende

Stor opbakning da Lokalavisen Favrskov sendte live fra forsamlingshuset

Af
Kian Johansen

Tiltag Omkring 50 personer var dukket op, for at se og høre seks lokale menneskelige historier. Og mindst lige så mange så med bag skærmen hjemmefra.

Vi fra Lokalavisen Favrskov livestreamede nemlig hele seancen på Facebook.

Og det betød, at man blev en del af hyggen, fællessangen og ikke mindst de gode historier i Vitten forsamlingshus.

Ældgammelt sværd

Manden med metaldetektoren, Herluf Nydam Jensen lagde ud med anekdoter om hvad han har fundet i jorden.

Altså udover kapsler, Øldåser, halve hestesko, fortalte han til vært Kjeld B. Nielsen.

Herluf Nydam Jensen med sin metaldetektor. Han har fundet alt fra 24 karat guld, over til et sjælden bronzesværd. Foto: Kian Johansen

Herluf Nydam Jensen med sin metaldetektor. Han har fundet alt fra 24 karat guld, over til et sjældent bronzesværd. Foto: Kian Johansen

Anden juledag i 2012 fandt metaldetektoren skæftet til et bronzesværd og efter lang tids søgen i alt syv dele. Det viste sig at være et sjældent ottekantet sværd der er fra 1800-1200 år før vores tidsregning.

Den forladte plads

Også de tre studerende, Magnus, Thea og Liv fra Danmarks Journalisthøjskole kom og fortalte om deres ide med at vise den forladte campingplads ved Haar på Facebook.

Magnus Bang, Thea Storm og Liv Sepstrup fra 4. semester på Journalisthøjskolen, DMJX i Aarhus fortalte, at de var overvældede over, hvor stor interesse der har været for deres projekt med at fortælle om den forladte campingplads i Haar. Foto: Kian Johansen

Magnus Bang, Thea Storm og Liv Sepstrup fra 4. semester på Journalisthøjskolen, DMJX i Aarhus fortalte, at de var overvældede over, hvor stor interesse der har været for deres projekt med at fortælle om den forladte campingplads i Haar. Foto: Kian Johansen

Det har sat gang i masser af nostalgiske opslag på deres Facebook-side oprettet til formålet. Og historien om campingpladsen fortælles i kapitler, hvor de sammenstykker fortællingen ud fra avisartikler og samtaler med brugere og de tidligere ejere af pladsen.

Fliser i nyt look

Margit Larsen og Gert Sørensen fra Danske Røde Kors fortalte derefter om genbrugsbyggemarkedet i Hinnerup og om hvordan kunderne nogle gange vidste mere om materialerne end de frivillige og hvordan man for eksempel miksede flere slags fliserester til et anderledes udseende på badeværelset.

Juleaften for alle

Sara Eldrup fra Hinnerup fortalte, hvordan hun syntes julen har taget en forkert drejning med alt for mange gaver. Og hvordan taknemmeligheden over at leve i Danmark og have et samfund der gav mulighed for at hendes nu afdøde søn Daniel, der var ude af stand til at se, tale og synke, fik et godt liv.

"Forestil dig at have gæster der ikke går hjem før om otte år. Sådan var det da Daniel levede. Vi kunne ikke have levet vores liv med Daniel uden vores hjælpere," lød det.

"Men nu har vi overskud og nu er alle enlige, den skilsmisseforælder der ikke har barnet juleaften og alle dem, der ligesom mig, syntes at juleaften burde være mere simpel, inviteret til juleaften i sognegården i Hinnerup," lød det.

Publiceret 29 November 2019 08:15