Andreas Schou Hougaard arbejder på Restaurant GÄST i Aarhus C. Foto: Marlene Kristensen

Andreas Schou Hougaard arbejder på Restaurant GÄST i Aarhus C. Foto: Marlene Kristensen

Han vil være Danmarks bedste:

Andreas fra Søften er i finalen til Årets Kok 2020

En stor passion for mad har nu sikret 22-årige Andreas Schou Hougaard fra Søften en finaleplads i Årets Kok

Af
Christina S. Johansen

Søften Stegt torsk med pæregarniture, en tærteskal med rå østers og en lun fiskebisque med te. Med disse retter sikrede 22-årige Andreas Schou Hougaard fra Søften sig en plads i finalen til Årets Kok 2020.

Råvarerne torsk, østers og te blev først præsenteret for de 17 deltagere i semifinalen på selve dagen, og herfra gjaldt det så for de professionelle kokke at være tilpas kreative på de tre timer, der var til rådighed.

Denne ret sikrede Andreas Schou Hougaard plads i semifinalen. I semifinalen stod opgaven på torsk, og dette mestrede Andreas altså også. Privatfoto

Denne ret sikrede Andreas Schou Hougaard plads i semifinalen. I semifinalen stod opgaven på torsk, og dette mestrede Andreas altså også. Privatfoto

Og her brillerede Andreas Schou Hougaard altså. Derfor skal han nu sammen med ti andre professionelle kokke deltage i finalen 22. marts til Foodexpo i Herning.

Tænker du selv, at du har et særligt talent indenfor madlavning?

"Åhh, det er svært selv at svare på, men jeg har i hvert fald passionen 100 procent," siger Søften-kokken, som arbejder på Restaurant GÄST i Aarhus C.

Er konkurrencemenneske

Det var egentlig en tidligere kollega, som stak lidt til Andreas Schou Hougaard i forhold til at deltage i konkurrencen Årets Kok.

"Og jeg er lidt et konkurrencemenneske, så den udfordring ville jeg gerne tage op," fortæller den unge kok, der er født og opvokset i Søften og stadig bor i byen.

Nu håber han naturligvis at gøre så god en figur som overhovedet muligt til finalen.

"Jeg stiller ikke op i noget, hvis ikke det er for at vinde," fortæller han stålfast.

Har ikke travlt

Det er blot et år siden, at Andreas Schou Hougaard blev udlært. Den føromtalte passion for madlavning blev simpelthen det, der vandt i valget af karriere.

"Jeg synes måske ikke lige, at det er det allersjoveste at skulle sætte sig og læse en bog. Jeg vil meget hellere bruge mine hænder," fortæller han.

Hvor kokkeuddannelsen ender med at tage ham hen, har Andreas Schou Hougaard ikke travlt med at finde ud af:

"Jeg er kun 22 år, så lige nu er der ingen drøm om at få mit eget. Jeg tager en dag ad gangen."

Skal træne intensivt

Den kommende tid ved Søften-kokken dog godt, hvad han skal bruge sin tid på:

"Lige nu prøver jeg at få tankerne lidt væk fra finalen, men efter nytår træner jeg intensivt. Hver søndag vil jeg stå i køkkenet og træne løs," fortæller Andreas Schou Hougaard, som dog er nødt til at træne lidt i blinde, da ingredienserne til finalen jo er ukendte.

"Men man kan øve på, hvor meget man kan nå på seks timer og 25 minutter, og man kan have en plan i forhold til, hvad man vil i forskellige situationer, man bliver stillet over for," forklarer han.

Til finalen skal hver kok lave 12 kuverter bestående af tre retter - forret, hovedret og dessert.

De har seks timer og 25 minutter til at blive færdige.

Publiceret 29 November 2019 10:30