Thorsø julehyggede ved Coca-Cola Trucken

Masser af mennesker lagde vejen for Meny-købmandens p-plads i Thorsø lørdag eftermiddag

Af
Michael Wulff

THORSØ Den kom kl 11 og forlod Thorsø på den anden side af 18. Coca-Colas berømte lysmykkede truck var for anden gang i Thorsø, hvor der bor 1800 indbyggere.

"Og sidste år var der 2000 gæster til dette arrangement, men i år bliver vi flere," lyder det ved 16-tiden fra en glad Meny-købmand Svend Aage Laursen.

Lørdag Thorsø - søndag Ringkøbing. Coca-Cola-trucken er på danmarksturné og for anden gang i Thorsø. Foto: Michael Wulff

Lørdag Thorsø - søndag Ringkøbing. Coca-Cola-trucken er på danmarksturné og for anden gang i Thorsø. Foto: Michael Wulff

Børnene bliver udstyret med nissehuer. Dem deler Connie ud. Hun er i familie med Meny-folkene.

"Skal du ikke lige have en hue," lyder det igen og igen på pladsen, der til daglig bliver brugt som p-plads, men i dag er indrammet af meget hyggelige, julelysudsmykkede boder, hvor de forskellige organisationer fra Thorsø er repræsenteret.

Rideklubbens småkager

"Du skal lige købe en småkage i vores bod," siger de tre piger Thea, Ann-Sofie og Isabella, der er gode ambassadører for deres Thorsø Rideklub.

Ved siden af står købmanden selv i en bod, der forsøger at samle ind til en ny Thorsø Pavillon.

"Det er jo et rigtig godt lokalsamfund, hvor man bakker hinanden op," siger han og forsvinder ud af billedet. Der er lige noget som skal ordnes.

Julemandens værksted

Inde i Coca-Cola juletrucken kan børnene møde selveste julemanden, som har et helt værksted derinde med et kørende transportbånd, der spytter den ene gave efter den anden ud.

Chauffør Lars Faxø er på vej rundt til 38 byer med det imponerende Coca-Cola køretøj.

"Det er en fantastisk ting at få lov at køre med den, for alle hilser og tager billeder. På landevejen blinker de andre bilister til mig," siger han. Vi aftaler, at jeg kan dronefilme, når han forlader Thorsø ud af landevejen.

Men de gode mennesker i Thorsø byder Lars på et måltid mad inden afgang, så den bliver forsinket, og dronen er nødt til at flyve mod Hinnerup. Her tændes lysene i Fredensgade. Det er en travl tid, som vi lever i.

Publiceret 30 November 2019 19:11