Er man til hjemmelavede gaver, er der mulighed for lørdag 14. december - med hjælp fra Mikkeline Bang - at lave de fineste snekrystaller i perler. Pressefoto

Er man til hjemmelavede gaver, er der mulighed for lørdag 14. december - med hjælp fra Mikkeline Bang - at lave de fineste snekrystaller i perler. Pressefoto

Kom i julehumør:

Årets juletilbud i Kulturhus Sløjfen

Kom i julestemning med julekoncert, gaveideer og juletræsfest

Julestemning December kan være en hektisk måned, men i Sløjfen er der mulighed for at læne sig tilbage og lade julefreden sænke sig til tonerne af god musik, få inspiration til årets julegaver eller besøge det kreative julegaveværksted.

Julekoncert med trio

Traditionen tro er der den første søndag i december julekoncert. I år optræder trioen Den Gamle Sangskat, som er aktuel med en helt ny jule-CD, og til koncerten vil der blive spillet sange fra det store katalog af danske og udenlandske julesange. Sara Grabow (vokal og ukulele), Eva Skipper (bas, kor) og Martine Madsen (guitar, kor) har forfinet samspillet år for år med et særligt fokus på trestemmig samklang og smukke, nordiske arrangementer.

Igen i år kommer en flok unge, der søger om optagelse på konservatoriet, og gennemspiller deres optagelsesprogram ved en koncert tirsdag 10. december. I år er der både stykker for trompet, klarinet og flygel på programmet.

Bøger og iskrystaller

Skal der bøger under træet i år, giver Marianne Hyldal Vollmer lørdag 7. december kl. 10.30 fem bud på bøger, der kan gives til enten det nysgerrige (barne)barn, den litteratur-interesserede moster eller den stressede (sviger)søn. Er du mere til hjemmelavede gaver, er der mulighed for lørdag 14. december - med hjælp fra Mikkeline Bang - at lave de fineste snekrystaller i perler. Mikkeline Bang har i en alder af 17 år allerede udgivet tre jule-perlebøger, og denne lørdag kigger hun forbi og viser, hvor let og sjovt det er at kreere de fineste iskrystaller.

Mikkeline har både sine bøger med, og også iskrystal-skabelonerne printet ud på papir, så du kan lægge dem under perlepladerne.

Har du travlt, kan du på kun 15 minutter sagtens nå at lave et par søde iskrystaller til at tage med hjem. I forbindelse med workshoppen, afholdes en konkurrence, hvor du kan man vinde et signeret eksemplar af 'Den Store Iskrystalbog'.

Sidst, men ikke mindst, afholdes der juletræsfest mandag 16. december. Favrskov Musikskoles nisseband står for musik og leg, mens Sløjfen har indgået en aftale med selveste julemanden om at kigge forbi. Gratis billetter kan hentes på Hadsten Bibliotek fra 2. december.

gs

Publiceret 30 November 2019 08:00