Juleudstillingen åbner 30. november og kan ses hver weekend samt hver onsdag. Pressefoto

Juleudstillingen åbner 30. november og kan ses hver weekend samt hver onsdag. Pressefoto

Se med:

100 år med jul på Nielstrup Museum

Nielstrup Julestemningen er ved at indfinde sig på Nielstrup Museum ved Voldum. Således er juleudstillingen med temaet 'jul i gamle dage' på plads og klar til at tage mod besøgende. Juleposer til godterne er klar i den lille købmandsbutik, og i køkkenet er æbleskivepanden på brændekomfuret.

Nielstrup Museum viser forskellige sider af hverdagslivet for omkring 100 år siden. Det indeholder genstande, som mange måske husker fra deres bedsteforældres hjem, men som børn og unge i dag slet ikke kender.

Juleudstillingen tager gæsterne med rundt i forskellige aspekter af den gammeldags jul, både inden for de praktiske gøremål og pyntningen til jul. Man kan derfor også se gamle julekrybber, julekalendere og andet, der hører højtiden til. Ud over juletemaet kan man også se den faste del af museet, der blandt andet rummer legetøj.

Museets stifter Tove Tendal gik bort tidligere på efteråret, efter et langt og dedikeret liv blandt de mange gamle ting. Det er nu opgaven for museets bestyrelse at føre museet videre i Tove Tendals ånd.

Juleudstillingen åbner 30. november og kan ses hver weekend samt hver onsdag.

csj

Publiceret 01 December 2019 08:30