VIDEO:

Den 'stille villavej' blev hele landets julegade

Radioavisen sendte direkte fra Fredensgade i Hinnerup få timer inden tusindvis af gæster dukkede op

Af
Michael Wulff

HINNERUP "11 måneder om året er Fredensgade i Hinnerup i Favrskov Kommune en stille villavej – men december er meget anderledes ..."

Sådan lød det i Radioavisen lørdag aften kl 17, hvor vært Nina Høgsberg introducerede den kendte julegade til hele kongeriget, inden hun stillede om til reporteren i Fredensgade.

Den ene kæde har taget den anden, som du kan se

Jens Agerbo i Radioavisen

Kort efter klokken 19 var der tæt trafik på alle indfaldsveje til Hinnerup. Midtbyens p-pladser blev fyldt godt og vel, mens familier valfartede til fods de sidste hundrede meter ned til - den i dagens anledning mørklagte - Fredensgade, som også blev fyldt til sidste plads inden kl 20.

Kæde på kæde

En af beboerne i gaden, Jens Agerbo, tonede frem i Radioavisen og fortalte reporteren om det juleamok med tusindvis af julelys, der hvert år tiltrækker mange tusinde gæster. Sidste år passerede Agerbos tæller 80.000.

"Ja, det var jo noget, vi begyndte på for mange år siden. Og så har den ene kæde taget den anden, som du kan se," lød det i radioen.

"Men vi glæder os altid til denne måned og alle de mennesker, som kigger forbi."

Gardens julemusik

I en indkørsel tog Hinnerup Garden opstilling kort før kl 20. Og da en raket røg til vejrs på slaget 8, blev alle kontakter sluttet til. Den meget mørke gade forvandlede sig på sekunder til et lyshav og blev fulgt af masser af 'nææh, hvor er det flot'.

Hinnerup Gardens dirigent Anne Mette Tilsted Hansen svingede sin dirigentstok, så publikum fik en julekoncert i bedste stil. Humøret blev sat til de kommende hektiske uger.

Publiceret 01 December 2019 10:38