"Jeg føler en stor forbundethed til naturen, og jeg vil meget gerne bruge den endnu mere i mit arbejde," fortæller Aletha Camille Bertelsen. Foto: CSJ

Ny psykolog i Hammel:

"Jeg vil træne folk i at få mere glæde af naturen"

Psykolog og ledelsesrådgiver Aletha Camille Bertelsen er vild med naturen, og hun bruger den i sit arbejde. Derfor er hendes nye 13 hektar store grund i Hammel helt perfekt

Af
Christina S. Johansen

Hammel Hvad i alverden skal en psykolog dog med syv hektar juletræsplantage og 13 hektar natur alt i alt? Det er umiddelbart det første spørgsmål, som presser sig på, da Lokalavisen Favrskov besøger Hammels nye psykolog, Aletha Camille Bertelsen, som er flyttet ind i Helstrup Skovfogedgård - nabo til Pøt Mølle.

Svaret på spørgsmålet er egentlig meget lige til, forklarer Aletha Camille Bertelsen:

"Jeg føler en stor forbundethed til naturen, og jeg vil meget gerne bruge den endnu mere i mit arbejde. Jeg vil træne andre i, hvordan de får mere glæde af naturen. Hvordan de finder ud af at trykke på de rigtige knapper, så de for alvor kommer i kontakt med sig selv, når de er ude. Nu har vi 13 hektar, hvor vi kan gøre præcis, hvad vi vil, uden at skulle spørge andre om lov først," fortæller hun og afslører, at juletræerne snart er en saga blot.

Området skal have lov at blive mere vildt og blandet.

Snart er det slut med juletræer på Helstrup Skovfogedgård. Området skal være mere vildt og blandet, fortæller Aletha Camille Bertelsen. Foto: CSJ

Snart er det slut med juletræer på Helstrup Skovfogedgård. Området skal være mere vildt og blandet, fortæller Aletha Camille Bertelsen. Foto: CSJ

Meget på menuen

Aletha Camille Bertelsen har en del forskellige ting på sin "menu". På alle sine arbejdsområder kan hun finde på at inddrage naturen.

Om det så er lederudvikling, lederkurser og - samtaler, terapi, rådgivning om retning i livet eller meditationskurser.

Hertil kommer egentlige naturkurser.

Alle disse ting kan lade sig gøre på Helstrup Skovfogedgård, og det glæder Aletha Camille Bertelsen:

"Jeg trives bedst, hvis jeg får lov at bruge alle farver af min personlighed. Derfor har jeg også ledt efter et sted som dette i lang tid," siger hun.

At det så lige endte med at være i Hammel-området, Aletha slog sig ned, skyldes kæresten, Kenneth Dam Madsen, som er lokal.

Juletræer som ice breaker

Parret flyttede ind i det nye hus i idylliske omgivelser 1. november, netop som juletræs-salget stod for døren.

Nu forsøger Aletha Camille Bertelsen at bruge juletræerne til at lære lokalbefolkningen bedre at kende.

"Jeg er jo tilflytter, så jeg skal da i snak med så mange som muligt," siger psykologen.

Fremgangsmåden er lidt pudsig. Hun tilbyder nemlig 30 minutters gratis samtale med hende i kombination med et juletræ for 100 kroner.

Ønsker man ikke en gratis samtale, koster træet pludselig 150 kroner.

Publiceret 05 December 2019 16:00